נוגה פייגה

מייסדת ועורכת

עורכת ועיתונאית, גרה בשאנגחאי. בעלת תואר ראשון ללימודי אסיה ותקשורת מהאוניברסיטה העברית. כתבת לשעבר ב"ידיעות תקשורת", ב"קשת" ובמגוון אתרים נוספים. מרצה על תרבות וחברה בסין המודרנית.

הר דרקון הג'ייד המושלג

אגמים שמיימיים וקרחונים אדירים בפסגה של מחוז יונאן

מטיילים רבים המגיעים ליונאן שמים פעמיהם לצפון-מערב המחוז, שם הם מבקרים בעיירה המקסימה של ליג'יאנג, מצטלמים עם בריכת הדרקון השחור הפוטוגנית ויוצאים לטרק המפורסם של ערוץ דילוג הנמר. אך רבים לא שמים לב כי יש חוט אחד המקשר בין המקומות – זהו רכס ההרים המושלגים המבצבצים ברקע, הידועים כהרים המושלגים של דרקון הג'ייד (Yùlóng xuěshān, 玉龙雪山), או "הר יולונג".

רכס ההרים המושלגים של דרקון הג'ייד הינו רכס אימתני הכולל 13 פסגות, ונמתח לאורך של 35 קילומטרים ורוחב של 20 קילומטרים. שטח ההרים נודע בטבע המגוון ויוצא הדופן שבו, ובאזור ההרים ניתן למצוא צמחייה ייחודית, אגמים ונהרות של מי שלגים וחיות בר נדירות המתגוררות רק באזור זה. הפסגה הגבוהה ביותר ברכס היא שאן-דזה-דואו, שלמרות שגובהה "רק" 5,600 מטרים, תנאי האקלים הקשים בה הביאו לכך שלאורך ההיסטוריה רק משלחת אחת הצליחה להעפיל לפסגתה.

הר השלג של דרקון הג'ייד. רכס אימתני בעל 13 פסגות (צילום: נוגה פייגה)

הר השלג של דרקון הג'ייד. רכס אימתני בעל 13 פסגות (צילום: נוגה פייגה)

dsc_0280

הר דרקון הג'ייד המושלג, כפי שנראה מאחו עצי המחט (צילום: טל ניצן)

כיאה לאתרים רבים בסין, גם מאחורי ההר המושלג של דרקון הג'ייד מסתתרת אגדה: לפי המיתולוגיה המקומית, הר דרקון הג'ייד והר חאבה המושלג היו תאומים שהתגוררו ליד נהר החולות המוזהבים (הנהר החוצה את ערוץ דילוג הנמר בדיוק בין שני ההרים). יום אחד עלה שד וגנב את הנהר. התאומים נלחמו בשד בחירוף נפש, כשלבסוף הצליח דרקון הג'ייד לנצח את השד בעזרת 13 חרבות יחדיו. כדי להמשיך להגן על האזור ולדאוג שהשד לא יחזור, דרקון הג'ייד המשיך לעמוד על המשמר עם 13 החרבות יום ולילה. עם הזמן הפכו האחים לשני הרים, והחרבות של דרקון הג'ייד הפכו ל-13 הפסגות שלו. כיום שומר ההר על חשיבותו המיתית, והוא מהווה אתר קדוש עבור בני הנאש'י, המיעוט הססגוני החי באזור. חשיבותו ויופיו הפכו אותו גם למוקד עלייה לרגל, ומיליוני תיירים נוהרים הנה מדי שנה.

ההר המושלג של דרקון הג'ייד. קדוש לבני מיעוט הנאש'י (צילום: נוגה פייגה)

ההר המושלג של דרקון הג'ייד. קדוש לבני מיעוט הנאש'י (צילום: נוגה פייגה)

 

טיול בהר דרקון הג'ייד המושלג

 

שטחו של פארק הר השלג מכיל אינספור נקודות תצפית ומוקדי טבע יוצאי דופן, וניתן להעביר פה בקלות יום שלם בשיטוטים. גולת הכותרת של הפארק הן שלוש הפסגות שלו הנמצאות ממזרח, אליהן ניתן להגיע ברכבל: אחו עצי המחט (Yúnshān píng, 云杉坪), נקודת התצפית הכי פחות פופולרית בגובה 3,200 מטרים; אחו היאקים (Máoniú píng, 牦牛坪), נקודת תצפית מרהיבה ואהודה בגובה של 3,650 מטרים; ופארק הקרחון (Bīngchuān gōngyuán, 冰川公园), הנקודה הפופולרית ביותר (ולפיכך הצפופה ביותר) בגובה מסחרר של 4,680 מטרים. בהר יש גם שלל אפשרויות לטיולים עצמאיים, אך הממשלה המקומית מנסה למנוע את הטיול העצמאי בשמורה וכיום קשה להתנייד פה לבד.

פארק הקרחון בהר דרקון הג'ייד. מקווי הרכבל הגבוהים בעולם (צילום: שאטרסטוק)

לאחר הכניסה לפארק תצטרכו לעלות על אוטובוס אקולוגי מקומי, שייקח אתכם לבסיס של הרכבל. הרכבל שלוקח לפארק הקרחון המפורסם הוא אחד הגבוהים והמרשימים בעולם, והוא ייקח אתכם לבסיס של המתחם. ניתן להסתובב באזור המתחם ולהנות מהשלג ומהנוף. לאמיצים הרוצים להגיד לקודקוד ולהנות מהפסגה הגבוהה ביותר, ליד בסיס הרכבל יש פלטפורמת עץ בה ניתן לטפס עוד 200 מטרים לפסגה – שם ייחשף בפניכם נוף עוצר נשימה. אל תשכחו להצטייד בבגדים חמים במיוחד, שכן ברוב ימות השנה הטמפרטורות בפסגה נמוכות למדי. שימו לב כי בימים של מזג-האוויר סוער, פארק הקרחון עשוי להסגר למבקרים.

פארק הקרחון. פלטפורמת העץ מובילה לפסגה (צילום: שאטרסטוק)

פארק הקרחון. פלטפורמת העץ מובילה לפסגה (צילום: שאטרסטוק)

tipanda_small

 

העלייה המהירה לפסגה עלולה לגרום למחלת גבהים, ומטיילים רבים חווים כאבי ראש ותחושת סחרור בהגיעם לפארק הקרחון. אם אתם נוטים למחלת גבהים מומלץ לשכור מיכל חמצן (כ-40 יואן) בשמורה. בכל מקרה קחו את הטיול בקלות ונסו להימנע מפעילות מאומצת בפסגה.

 

במידה ופארק הקרחון סגור או שאתם רוצים לבקר בנקודת תצפית, מומלץ בחום לחזור לכניסה לפארק ולנסוע גם לאחו היאקים המקסים. האחו כולל נסיעת רכבל קצרה ואוטובוס נוסף, שלאחריהם תגיעו לאחו פורה מלא בצמחייה מרהיבה ויאקים משוטטים. סביב האחו סודרה פלטפורמת עץ רחבה עליה ניתן לשוטט ולהתרשם מהטבע המרהיב באזור. אם תרצו למצוא פינה רגועה יותר, רדו מהפלטפורמה והסתובבו מעט בין העצים הצפופים המאפיינים את האזור.

jade4

אחו היאקים. צמחייה נדירה ויאקים משוטטים (צילום: נוגה פייגה)

אחו היאקים (צילום: נוגה פייגה)

אחו היאקים (צילום: נוגה פייגה)

אחו היאקים בחורף (צילום: טל ניצן)

אחו היאקים בחורף (צילום: טל ניצן)

בדרך חזרה מאחו היאקים תוכלו לבקש לעצור בעמק הירח הכחול (Lányuè gǔ, 蓝月谷), שבליבו אגם העונה לאותו השם. האגם המרהיב הזה הוא תוצר של מי שלגים מפסגת ההר, ובימים כהסדרם ניתן לראות אותם זולגים מההר וזורמים בנהר צלול על החצץ הלבן. גולת הכותרת של העמק היא כמובן האגם עצמו, הכולל טראסות מלאכותיות נחמדות ומים שמחליפים צבעים במהלך היום ומשתנים בין גווני כחול מדהימים. ניתן להעביר פה שעה-שעתיים בטבילת הרגליים במים הקרים, הרגעות למול הנוף המרהיב וצילום האגם הפסטוראלי.

עמק הירח הכחול (צילום: נוגה פייגה)

עמק הירח הכחול (צילום: נוגה פייגה)

dsc_0005

עמק הירח הכחול. טבילה במי שלג צלולים (צילום: טל ניצן)

אגם הירח הכחול. מחליף צבעים במהלך היום (צילום: נוגה פייגה)

אגם הירח הכחול. מחליף צבעים במהלך היום (צילום: נוגה פייגה)

אגם הירח הכחול (צילום: נוגה פייגה)

אגם הירח הכחול (צילום: נוגה פייגה)

 

מידע שימושי

 

הגעה: שער הכניסה לפארק של ההר המושלג נמצא כ-30 קילומטרים מליג'יאנג, בנסיעה האורכת כשעה ברכב. נכון לכתיבת שורות אלו אין אוטובוס ישיר לשמורה, ומטיילים יכולים לשכור רכב שייקח אותם לשמורה וחזרה במחיר של כ-200 יואן ליום שלם.

מחיר כניסה: 130 יואן כניסה לפארק; 180 יואן לרכבל לפארק הקרחון (הלוך-חזור); 60 יואן לרכבל לאחו היאקים; 55 יואן לרכבל לאחו עצי המחט; 20 יואן לרכב הפנימי של השמורה

שעות פתיחה: 9:30-16:00.

זמן מומלץ לטיול: הזמן הטוב ביותר להגיע להר הוא בחודשים אפריל-יוני. בקיץ יורד פה גשם לעיתים תכופות, ובחורף הטמפרטורות צונחות ומתקרבות לאפס.

 

נוגה פייגה
 
עורכת ועיתונאית, גרה בשאנגחאי. בעלת תואר ראשון ללימודי אסיה ותקשורת מהאוניברסיטה העברית. כתבת לשעבר ב"ידיעות תקשורת", ב"קשת" ובמגוון אתרים נוספים. מרצה על תרבות וחברה בסין המודרנית.