מסלול בייג'ינג מורחב2019-04-03T09:54:54+00:00

מסלול בייג'ינג מורחב 

מסלול בייג'ינג מורחב

על המסלול

מסלול: בייג'ינג והחומה הגדולה >> פינגיאו >> ש'י-אן 

מסלול זה מתאים עבור מי שאין לו זמן רב ורוצה בכל זאת להספיק לטעום את סין בלי להרחיק לכת, והוא מספק צלילה קצרה אל תוך עברה המפואר של סין. המסלול מתחיל בבירה בייג'ינג, על ארמונותיה הקיסריים המשתלבים כיום בתוך המטרופולין המודרני הענק ובחומה הגדולה – האתר המפורסם ביותר בסין; ממשיך בעיר העתיקה פינגיאו, הדוגמה הקלאסית והשמורה ביותר של עיר סינית מהתקופה הקיסרית; ומקנח בש'י-אן המרתקת בה תפגשו את צבא חיילי הטרקוטה ואת התרבות הססגונית והאוכל מעורר התיאבון ברובע המוסלמי של העיר העתיקה.

 

 

זמן מומלץ: 8-10 ימים

מתאים במיוחד ל: צעירים, מבוגרים, משפחות

בייג'ינג והחומה הגדולה

זמן מומלץ: 3-4 ימים

בירת הרפובליקה העממית של סין ומרכזה התרבותי הינה מטרופולין הומה ומפויח, המערבב בין העבר לעתיד בצורה יוצאת דופן. תמצאו כאן כמה מאתריה החשובים ביותר של סין – ביניהם העיר האסורה וארמון הקיץ, לצד מרכזי אמנות, קניות ועסקים. מומלץ להקדיש לבירה שלושה-ארבעה ימים, מתוכם תוכלו להקדיש יום לנסוע לראות את החומה הגדולה.

 

אטרקציות מרכזיות:

שמה של החומה הגדולה (The great Wall of China, Chángchéng,长城)  נישא למרחקים, ולא לשווא נחשבת לאחד מהפלאים הארכיטקטונים של העולם. אכן קשה להשאר אדישים למראה של אלפי קילומטרים של חומה עתיקה, הנמתחים לאורך הרים אפלוליים וצומחים לעמקים דרמטיים. לחומה נקודות תצפית לאורך רוב צפון סין, אך מרבית התיירים הולכים לצפות בה באזור בייג'ינג. ראשית רעיון בניית החומה במאה השביעית לפני הספירה, והיא נבנתה מספר פעמים לאורך ההיסטוריה בתוואי זה או אחר. מרבית חלקי החומה שנראים היום נבנו בתקופת שושלת מינג (1368-1644), ובאזור בייג'ינג חלק מהחלקים שופצו מהיסוד גם במאות ה-19 וה-20. ליד בייג'ינג יש מספר נקודות תצפית על החומה, כאשר המוכר והקרובים לעיר הם באדאלינג ומוטיאניו.

הגעה: תלוי באזור.
מחיר כניסה: תלוי באזור.
שעות פתיחה: תלוי באזור.

לקריאה נוספת לחצו כאן.

העיר האסורה (The Forbidden City, Gùgōng, 故宫) הינה האתר המפורסם ביותר בתחומי העיר בייג'ינג, ואחד מאתרי התיירות החשובים בסין. העיר פותחת בפני מבקריה את הארמון הקיסרי, שהיה מקום משכנם של קיסרי סין החל מן המאה ה-15 בתקופת שושלת מינג, ועד לנפילתה של השושלת הקיסרית האחרונה, צ'ינג, ב-1911. המקום היה אסור לכניסה לאנשי העם עד לתחילת המאה ה-20, וזהו מקור שמו. במהלך כ-500 שנים חיו פה 24 קיסרים וסביבם אלפי בני משפחה, משרתים וסריסים, שהפכו את העיר האסורה למרכז שלטוני רווי תככים, רצח ויצרים.

העיר האסורה יושבת במרכז העיר בייג'ינג ומכילה קרוב לאלף בניינים ו-8,700 חדרים, הכוללים את כס המלכות של הקיסרים, חדריהם הפרטיים וגלריות קיסריות. העיר מהווה מופת של ארכיטקטורה סינית, וחבויים בה מאות אלמנטים הלקוחים מאמונות עממיות ומאלמנטים קוסמולוגיות. ניתן להעביר שעות בשיטוטים במתחם, ולאור גודלו וחשיבותו מומלץ לפנות לו כמעט יום טיול שלם. בסיום הטיול תוכלו לחצות את הכביש ולטפס על הגבעה בפארק ג'ינגשאן (Jǐngshān gōngyuán, 景山公园), משם תראו את העיר מלמעלה, במלוא הדרה.

הגעה: קו 1 של הרכבת התחתית לתחנת טיאן-אן-מן מערב (Tiān'ānmén xī, 天安门西) או טיאן-אן-מן מזרח (Tiān'ānmén dōng, 天安门东).
מחיר כניסה: נובמבר-מרץ: 40 יואן; אפריל-אוקטובר: 60 יואן; יש מעט גלריות פנימיות שלהן עלות כניסה נוספת של 10 יואן. 50% הנחה לסטודנטים. יש להראות דרכונים בקניית הכרטיסים.
שעות פתיחה: נובמבר-מרץ: 8:30 – 16:30, החל מ-15:30 אי אפשר כבר להיכנס; אפריל-אוקטובר: 8:30- 17:00, החל מ-16:00 אי אפשר כבר להיכנס. בימי שני העיר האסורה סגורה.


לקריאה נוספת לחצו כאן.

כיכר טיאן-אן-מן (Tian’anmen Square, Tiān'ānmén guǎngchǎng, 天安门广场), אשר היוותה את המוקד הפוליטי של המפלגה הקומוניסטית, הפכה לשם נרדף למחאה הקשה שידעה בייג'ינג בשנת 1989, שהסתיימה בדיכוי אלים בידי הממשל הסיני. מדובר בכיכר רחבת ידיים במרכז העיר בייג'ינג הקרויה על שם שער טיאן-אן-מן (מילולית "שער השלום השמיימי"), שנבנה ע"י שושלת מינג (1368-1644) ומהווה אחד מהסמלים הגדולים ביותר של סין. מעל השער הזה הכריז מנהיגה הידוע של המפלגה הקומוניסטית מאו זה-דונג על הקמת הרפובליקה העממית של סין ב-1949. מרבית התיירים עוברים בכיכר בדרכם לביקור בעיר האסורה הסמוכה למקום. במקום תוכלו לראות את האנדרטה לגיבורי העם, את אולם הזיכרון ליו"ר מאו, וכן רבבות סינים המנסים להצטלם על רקע דיוקנו האייקוני של מאו במרכז השער.

הגעה: קו 1 של הרכבת התחתית לתחנת טיאן-אן-מן מערב (Tiān'ānmén xī, 天安门西) או טיאן-אן-מן מזרח (Tiān'ānmén dōng, 天安门东) או קו 2 של הרכבת התחתית לתחנת צ'יאן-מן (Qiánmén, 前门).
מחיר כניסה: הכיכר ואולם הזיכרון: חינם; שער טיאן-אן-מן: 15 יואן.
שעות פתיחה: הכיכר פתוחה מ-5 בבוקר עד 22:00; אולם הזיכרון: שלישי עד ראשון – 8:00-12:00. ב-9 לספטמבר (יום מותו של מאו) וב-26 לספטמבר (יום הולדתו של מאו)- 8:00-11:30; 14:00-16:00; שער טיאן-אן-מן: נובמבר-פברואר- 8:30-16:30; מרץ-אוקטובר- 8:30-17:00.
 

לרוצים להיכנס לאולם הזיכרון, חובה להפקיד את התיקים בשמירת החפצים מעבר לכביש בעלות של כ-25 יואן (תלוי אם יש חפצי ערך בתיק או לא).


לקריאה נוספת לחצו כאן.

מקדש השמיים (Temple of Heaven, Tiāntán, 天坛) הפך לאחד הסמלים החשובים והמרכזיים של בייג'ינג, שימש במקור את קיסרי שושלות מינג (1368-1644) וצ'ינג (1644-1911) בתפילותיהם לשמיים למען גשמים ולמען יבול טוב. המקדש הוא למעשה חלק מפארק רחב ידיים שגודלו מגיע ל- 2.73 קמ"ר, והמבנה המפורסם בו נמצא בחלקו הצפוני. בתוך הפארק יש מספר היכלים ואטרקציות מרתקות נוספות, המצדיקות ביקור של מספר שעות במקום. בנוסף לתיירים, מדי יום ביומו מגיעים לפארק סינים הגרים בקרבת מקום לשוטט ולעסוק בספורט בתחומיו, ואם תגיעו לכאן בשעות הבוקר תזכו לראות אותם גם כאן מתרגלים טאיצ'י למשל.

הגעה: קו 5 של הרכבת התחתית לתחנת השער המזרחי של מקדש השמיים (Tiāntán don̄gmén, 天坛东门), לצאת מיציאה A. או קווי אוטובוס מס' 36, 53, 120, 122, 208, 525, 610, 614, 958, 特11, 特3 ו-特12 לתחנת השער הדרומי של מקדש השמיים (Tiāntán nánmén, 天坛南门).
מחיר כניסה: נובמבר-מרץ: 10-28 יואן; אפריל-אוקטובר: 15-34 יואן.
שעות פתיחה: הפארק – 6:00-22:00 (בחורף נפתח ב-6:30); ההיכלים השונים – נובמבר עד מרץ: 8:00-17:00; אפריל עד אוקטובר: 8:00-17:30.


לקריאה נוספת לחצו כאן.

ארמון הקיץ (Summer Palace, Yíhéyuán, 颐和园) הוא אתר עצום שמשלב פארקים, ארמונות ואגמים, ונחשב לפארק הקיסרי הגדול והשמור ביותר בסין. הפארק נמצא במקומו כבר מאמצע המאה ה-18, אך ספג התקפות גם במלחמת האופיום השנייה (1860) וגם במרד הבוקסרים (1900). כיום הוא מהווה מפלט פסטורלי מרחובותיה הסואנים של בייג'ינג, אף שגם הוא כמובן מושך תיירים רבים. גולת הכותרת של הפארק היפה היא גבעת אריכות הימים (Wànshòu shān, 万寿山), שהפכה לסמל הפארק, ובחזיתה שורת מבנים המשתלבים זה בזה בהרמוניה. מפסגת הגבעה נשקף נופו המקסים של אגם קונמינג הענק שבלב הפארק, ואם תרצו דווקא להשקיף על נופה של הגבעה מרחוק תוכלו לקחת שיט על מי האגם.

הגעה: כדי להגיע לשער הצפוני של הארמון – קו 4 של הרכבת התחתית לתחנת השער הצפוני (,běigōngmén 北宫门) או כדי להגיע לשער המזרחי של הארמון – קו 4 של הרכבת התחתית לתחנת ש'י-יואן (xīyuàn, 西苑),לצאת מיציאה C2 (היציאה הדרום-מערבית) וללכת לכיוון מערב.
מחיר כניסה: נובמבר-מרץ: 20-50 יואן; אפריל-אוקטובר: 30-60 יואן. 50% הנחה לסטודנטים.
שעות פתיחה: נובמבר-מרץ: 7:00-17:00; אפריל-אוקטובר: 6:30-18:00.
 

אל תפספסו את ספינת השיש המרהיבה שנמצאת על גדות אגם קונמינג, ממערב לגבעת אריכות הימים.


לקריאה נוספת לחצו כאן.

פינגיאו

זמן מומלץ: יומיים

העיר העתיקה של פינגיאו (Píngyáo, 平遥) היא כל מה שעולה בדמיונכם כשאתם חושבים על סין העתיקה – עיר קטנה מכוסת ערפל (ואולי ערפיח) מוקפת חומת אבן גבוהה רצופת מגדלי שמירה ובתוכה סמטאות אבן וחצרות בתי אבן אפורים מעוטרים בפנסים סינים אדומים. פינגיאו נחשבת לעיר העתיקה השמורה ביותר בסין, ואף לאחת הטובות מסוגה בעולם בין השאר בזכות הכרה שניתנה לה על כך מאונסק"ו. פינגיאו אמנם נותרה מחוץ למפת הטיולים של מרבית המערביים בסין, אבל אצל הסינים היא דווקא מככבת בטיולים המאורגנים, בין היתר הודות לקרבתה לבייג'ינג. למרות זאת מצליחים המבנים העתיקים מתקופת השושלות מינג וצ'ינג והרחובות הצדדיים של העיר העתיקה לשמור על מידה לא מבוטלת של אותנטיות ולחשוף טפח מסין של פעם. לעיר העתיקה הקטנה אסורה כניסת מכוניות ולכן ההגעה לאתרים שבתחומה מתבצעת רגלית.

 

אטרקציות מרכזיות:

לחומת העיר (City Wall, Chéngqiáng, 城墙) של פינגיאו היסטוריה של למעלה מ-2,000 שנה, אך גלגולה הנוכחי צעיר יחסית ונבנה רק במאה ה-14. החומה האיתנה והבצורה נישאת לגובה 12 מטר, וששת הקילומטרים שלה המקיפים את העיר העתיקה נשמרו בשלמותם. בחומה הארוכה העשוייה אדמה דחוסה ומצופה לבנים הוצבו מגדלי שמירה בכל 50-100 מטרים, וכן ששה שערים – אחד מצפון ואחד מדרום, שניים ממזרח ושניים ממערב. מיקומם של השערים מדומה לראש, זנב וארבע רגליים, ונאמר כי במבט מלמעלה דומה מתאר העיר לצב, המסמל בסין אריכות ימים. ניתן לטפס על החומה ולצעוד לאורכה, ולהנות מתצפית על העיר העתיקה מצד אחד ועל העיר המודרנית מצידה השני.

הגעהרכבות מהירות וישירות (4 שעות, 180-230 יואן) יוצאות מבייג'ינג אל פינגיאו. מרגע שתגיעו לעיר העתיקה של פינגיאו, לא תוכלו לפספס את החומה המקיפה את כולה.

מחיר כניסה: ניתן להיכנס (כניסה אחת בלבד) רק במסגרת הכרטיס "הכל-כלול" של העיר שעלותו 150 יואן וכולל 20 אתרים בתחומי העיר.

שעות פתיחה: 8:00-19:30.

מגדל השוק (Market Tower, Shìlóu, 市楼) בן 20 המטרים הוא הבניין הגבוה ביותר בעיר העתיקה של פינגיאו, אליו גם ניתן לטפס ולהנות מתצפית מקסימה על גגות העיר. המגדל העתיק מסמל את מרכז העיר העתיקה ואת הלב הפועם של החיים והמסחר בה בעבר. אין תיעוד לגבי שנת בנייתו של המגדל, אך ידוע שהשיפוץ הראשון שלו נעשה בשנת 1688 – כך שהוא לכל הפחות בן כ-350 שנה. למגדל שלוש קומות שכל אחד מעוטרת בגג רעפים צבוע בצהוב ובירוק, ובניגוד לאתרים רבים בסין הוא לא עבר שיפוץ מאסיבי בשנים האחרונות – מה שהביא לכך שהוא הצליח לשמור על אותנטיות.

הגעההמגדל ניצב במרכז הרחוב הראשי של העיר העתיקה.

מחיר כניסהניתן להיכנס (כניסה אחת בלבד) רק במסגרת הכרטיס "הכל-כלול" של העיר שעלותו 150 יואן וכולל 20 אתרים בתחומי העיר.

שעות פתיחה: 8:00-19:00.

כששה קילומטר מחוץ לפינגיאו, בכפר צ'יאוטואו (Qiáotóu cūn, 桥头村) הסמוך, נמצא מקדש שואנגלין (Shuanglin Temple, Shuānglín sì, 双林寺). המקדש הבודהיסטי נודע בזכות הפסלים הצבעוניים והיפייפים שבתחומו. במקדש מעל 2,000 פסלים, ולחלקם היסטוריה של למעלה מ-1,000 שנים. המקדש אף זכה להכרה מאונסק"ו כאתר מורשת עולמית ביחד עם פינגיאו השכנה, והוא מהווה את אחד הממצאים ההיסטוריים החשובים ביותר באזור פינגיאו.

הגעה: הוסטלים ומלונות מארגנים הסעות משותפות בכ-40 יואן, וניתן גם להשכיר אופניים ולנסוע.

מחיר כניסה: 40 יואן (לא כלול בכרטיס של פינגיאו).

שעות פתיחה: 8:00-19:00.

אם ברצונכם לראות איך חיו עשירי סין בתקופה הקיסרית – חצר משפחת צ'יאו (Qiao Family Compund, Qiáo jiā dàyuàn, 乔家大院) היא המקום עבורכם. האחוזה המפוארת נבנתה עבור בני המשפחה ב-1756, עם למעלה מ-300 חדרים המאורגנים בצורה של הסימן הסיני "囍" (יXǐ), שמשמעו אושר כפול. אבל היא מרשימה לא רק בשל גודלה אלא גם בזכות מלאכת האמן שהושקעה בכל חלקיה – החל מגילופי האבנים והשיש וכלה בעיטורי העץ היפיפיים. בנוסף התפרסמה האחוזה במיוחד הודות לכיכובה כתפאורה לסרט של הבמאי הסיני המפורסם דז'אנג יי-מו – "הרימו את הפנס האדום" (Raise the Red Lantern). 

הגעה: מתחנת האוטובוסים של פינגיאו הסמוכה לשער הצפוני של העיר העתיקה יוצאים בין 6:30-18:30 אוטובוסים תדירים (45 דקות, 25 יואן) אל העיר טאי-יואן (Tàiyuán, 太原). בקשו להגיע לחצר משפחת צ'יאו והאוטובוס יוריד אתכם בכפר בו נמצאת החצר.
מחיר כניסה: 40 יואן (לא כלול בכרטיס של פינגיאו).

שעות פתיחה: אפריל-אוקטובר – 8:30-18:30; נובמבר-מרץ – 8:30-17:00.

הטירה העתיקה דז'אנגבי (Zhangbi Ancient Castle, Zhāngbì gǔbǎo, 张壁古堡) אינה טירה של ממש, כי אם במערכת תעלות תת-קרקעיות שנחפרו מתחת לכפר דז'אנגבי לפני כ-1,400 שנה כדי לספק מקלט ומחסה בעת מתקפה. המבקרים בכפר יוכלו לצעוד במערכת התעלות המרשימה, שמגיעה בשלוש קומות עד לעומק של 20 מטרים מתחת לפני הקרקע ומרכיבה מבוך רחב ידיים ומבלבל. מעל פני הקרקע, אפשר גם לבקר באחדים מתוך 16 המקדשים המשובצים בכפר הקטן.

הגעה: מתחנת הרכבת של פינגיאו (לא של העיר העתיקה!) קחו רכבת (10-30 דקות, 6-10 יואן) אל ג'יה-ש'יו (Jièxiū, 介休). מתחנת האוטובוסים הצמודה לתחנת הרכבת של ג'יה-ש'יו קחו קו מס' 4 אל הטירה (כחצי שעה, 4 יואן). הוסטלים רבים מארגנים טיולי יום אל הטירה בשילוב ביקור בחצר משפחת ואנג.

מחיר כניסה: 60 יואן.

שעות פתיחה: 8:00-19:00. 

ש'י-אן

זמן מומלץ: 3-4 ימים

בלב ליבה של סין, בפרובינציית שאאנש'י (Shǎnxī, 陕西), ממוקמת העיר ש'י-אן (Xī’ān, 西安), ששמה הגיע לכל קצוות העולם בעיקר בזכות צבא לוחמי הטרקוטה המופלא והסיפורים המרתקים שמאחוריו. חיילי הטרקוטה אמנם זוכים לתהילה מוצדקת, אך אל תטעו לחשוב שזה כל מה שיש לעיר להציע: ש'י-אן היא אחת מהערים העתיקות ביותר בסין, ונחשבת לראשונה מבין הבירות הגדולות העתיקות שלה. מומלץ להקדיש לעיר לפחות יומיים מלאים, אחד לחיילי הטרקוטה והשני לסיור בתוך העיר העתיקה, אך אפשר בקלות להשאר פה מספר ימים נוספים.

 

אטרקציות מרכזיות:

צבא לוחמי הטרקוטה (The Terracotta Army, Bīngmāyǒng, 兵马俑) ואחוזת הקבר של הקיסר הראשון של צ'ין (Mausoleum of the First Qin Emperor, Qín Shǐhuáng líng, 秦始皇陵) הם מהאתרים המפורסמים ביותר בסין, הם מכונים על ידי הסינים "פלא העולם השמיני", והוכרו כאתר מורשת עולמי על ידי אונסק"ו – ולא לחינם. צ'ין שה-חואנג חי במאה ה-3 לפסה"נ והיה הקיסר הראשון של שושלת צ'ין, השושלת שאיחדה לראשונה את סין תחת השלטון הקיסרי שיימשך מעל ל-2000 שנים. האתר התפרסם במיוחד בזכות הבורות הסובבים את הקבר, בהם נמצא צבא של אלפי לוחמים עשויים חרס הנראים כל אחד שונה מחברו. ככל הנראה מה שהתגלה הוא רק קצה קצו של המזלג – החוקרים מעריכים שככל שיחפרו בורות קרובים יותר לקבר, הממצאים שיתגלו יהיו יותר ויותר מרשימים. לכן, חפירת הבורות וחקירתם עדיין נמשכות ואף ניתן לראות אותן בזמן אמת.

הגעה: אוטובוס התיירים 5游, שנקרא לפעמים גם קו מס' 307 מתחנת הרכבת של ש'י-אן (Xī'ān huǒchē zhàn,西安火车站) עד לתחנת צבא לוחמי הטרקוטה הנקראת על שם האתר. (כשעה וחצי, 7 יואן) הקו פעיל לשני הכיוונים בין 7:00-19:00.
מחיר כניסה: דצמבר-פברואר: 120 יואן; מרץ-נובמבר: 150 יואן (יש הנחה לסטודנטים).
שעות פתיחה: 16 בנומבר -15 במרץ- 8:30-16:30; 16 במרץ-15 בנובמבר- 8:30-18:00, כניסה אחרונה ב-17:00.


לקריאה נוספת לחצו כאן.

חומת העיר ש'י-אן (Xian City Wall, Xī'ān chéngqiáng, 西安城墙) המרשימה היא ככל הנראה הדבר הראשון שייפגשו עיניכם כשתגיעו לעיר העתיקה של ש'י-אן. מדובר באחת החומות העתיקות והשמורות מבין חומות הערים הסיניות. אף על פי שנבנתה לראשונה כחומתה של העיר צ'אנג-אן עוד בתקופת שושלת טאנג (617-906 לספירה), החומה ששרדה עד היום היא שיפוץ שנעשה על ידי הקיסר הראשון של שושלת מינג (1368-1644). כיום ניתן להקיף את העיר העתיקה בהליכה על החומה שאורכה כמעט 14 קילומטר, ולקבל מבט מגבוה על יופייה של העיר ואתריה.

הגעה: לשער הדרומי – כ-10 דקות הליכה דרומה ממגדל הפעמון על הרחוב הדרומי (Nán dàjiē, 南大街) של העיר העתיקה. לחלופין ניתן לקחת אוטובוסים מספר 321, 323, 402,405, K600 ולרדת בשער הדרומי.
מחיר כניסה: 54 יואן.
שעות פתיחה:  8:00-20:00 (כל השערים נפתחים באותה שעה, השער הדרומי נסגר הכי מאוחר, בשעה 20:00). החל מ-18:00 אין עלייה על החומה, רק ירידה ממנה.


ניתן לעלות לחומה ממספר שערים שונים, אך המומלץ ביותר הוא השער הדרומי בו גם יש הופעות שונות במהלך היום וניתן אפילו להשכיר אופניים לטיול על החומה.


לקריאה נוספת לחצו כאן.

מגדלי הפעמון והתוף (Bell Tower, Zhōnglóu, 钟楼 & Drum Tower, Gǔlóu, 鼓楼) הם הסמלים של העיר ש'י-אן, הניצבים בליבה של העיר העתיקה ומאירים את לילותיה בצבעים בוהקים. הייעוד המקורי של מגדל הפעמון (כמו של שאר מגדלי הפעמון בסין) היה לבשר מדי בוקר את השעה. המגדל של ש'י-אן נותר עד היום אחד הגדולים והמרהיבים מסוגו בסין. הוא נבנה לראשונה ב-1384 על ידי שושלת מינג בסמוך למגדל התוף שבעיר, אך משגדלה העיר, כ-200 שנה לאחר מכן הוא הוזז ממקומו על מנת שימשיך לסמל את מרכזה של העיר. כיום, ניתן לטפס על המגדל, לצפות בנוף הנשקף ממנו וכן להתרשם מן התערוכות המוצגות בו ומהפעמון שעדיין עומד על המשמר.

בדומה לו, נבנה מגדל התוף בשנת 1380 על ידי שושלת מינג, אך הוצב בו תוף ענק שתפקידו היה לבשר דווקא את סוף היום עם בואה של השקיעה. נוסף על הנוף שנשקף ממגדל התוף, תוכלו לראות בו את התוף הגדול ביותר בסין כיום, אשר נמצא במגדל מאז 1996, כמו גם תופים רבים אחרים, שחלקם נוצרו לפני מאות ואלפי שנים. בנוסף בכל יום מתקיים במגדל מופע תופים.

הגעה: למגדל הפעמון – המגדל נמצא על הצטלבות ארבעת הרחובות המרכזיים של העיר העתיקה (הצפוני, הדרומי, המזרחי והמערבי) וכמעט כל האוטובוסים בעיר עוברים בו, כגון קו 7, 8 ,601, 611, 618. בנוסף ניתן להגיע אליו באמצעות קו מס 2 של הרכבת התחתית לתחנת המגדל (הקרואה על שמו), הכניסה מהרחוב הצפוני. למגדל התוף – ממגדל הפעמון הנמצא במרכז העיר הולכים על הרחוב המערבי (לכיוון מערב) כ-250 מטר.
מחיר כניסה: 35 יואן לכל מגדל בנפרד, או 50 יואן בכרטיס משולב.
שעות פתיחה: מגדל הפעמון – נובמבר-מרץ: 8:00-17:30; אפריל-אוקטובר: 8:00-22:00. מגדל התוף – נובמבר-מרץ: 8:30-18:00; אפריל-אוקטובר: 8:30-22:00.


לקריאה נוספת לחצו כאן.

הרובע המוסלמי של ש'י-אן (Muslim Quarter, Huímín jiē, 回民街) הוא ביתם ומרכזם התרבותי השוקק של בני דת האיסלאם בש'י-אן. ראשית ההיסטוריה המוסלמית בסין נעוצה באמצע המאה ה-7, תחת שלטונה של שושלת טאנג שבירתה צ'אנג-אן, הלוא היא העיר העתיקה של ש'י-אן. כיום חיים בש'י-אן כמה עשרות אלפי מוסלמים, רוב רובם בני מיעוט החוי. הרובע, אשר ממוקם מצפון לרחוב המערבי (Xī dàjiē, 西大街) בעיר העתיקה, מציע שוק אוכל צפוף וססגוני המלווה בשלל ניחוחות וטעמים חדשים שנובעים מהשילוב המיוחד בין התרבות הסינית למוסלמית. ברובע תמצאו גם כמובן כמה וכמה מסגדים, הוותיק, הידוע ומן הסתם גם הגדול שבהם הוא המסגד הגדול של ש'י-אן (Great Mosque of Xi’an, Xī'ān dàqīngzhēnsì, 西安大清真寺).

הגעה: ממגדל הפעמון הנמצא במרכז העיר הולכים על הרחוב המערבי לכיוון מגדל התוף (מערב), ופונים צפונה ברחוב ביי-יואן-מן (Běiyuànmén, 北院门) או רחוב ביי-גואנג-ג'י (Běiguǎngjì jiē, 北广济街) הסמוך.
מחיר כניסה: חינם.
שעות פתיחה: כל היום.


לקריאה נוספת לחצו כאן.

כ-120 קילומטר מהעיר ש'י-אן נמצא הר חואה או חואה שאן (Hua Mountain, Huà shān, 华山), אחד מחמשת ההרים הגדולים של סין, אשר בין היתר מהווה את ביתם של כמה וכמה מקדשים דאואיסטים. את ההר נהוג לחלק כיום לחמש פסגות, כשהפסגה הדרומית והגבוהה מבינן מתנשאת לגובה של כ-2,150 מטר. ההר התפרסם לאחרונה בעולם בזכות "שביל הקרשים שבשמיים" (Chángkōng zhàndào, 长空栈道), שנחשב לאחד השבילים המסוכנים בעולם, אך בימים אלה ניתן לטייל בו בבטיחות עם רתמות. ומכל מקום, אפשר להנות מההר גם בלי לעבור בשביל זה, ובנוסף ניתן להחליף את העלייה הרגלית המפרכת להר, בנסיעה ברכבל המעפיל לפסגה הצפונית או המערבית.

הגעה: ברכבת – מתחנת הרכבת הצפונית של ש'י-אן (Xī'ān běi zhàn, 西安北站) קחו רכבת לחואה שאן צפון (Huà shān běi, 华山北), משם יוצאים מיניבוסים חינמיים בצבע ירוק שמגיעים להר ובחזרה (ניתן לקחת מונית). המיניבוסים מגיעים לנקודה המרוחקת 10 דקות הליכה מהקופה הראשית. באוטובוס –  אוטובוס (22 יואן, שעתיים וחצי) תיירים מס' 1 יוצאים ב-8:00 מתחנת הרכבת של ש'י-אן (Xī'ān huǒchē zhàn, 西安火车站)  לכיוון ההר וחוזר ב-17:00. האוטובוס לא פעיל בין ינואר למרץ.
מחיר כניסה: דצמבר-פברואר: 100 יואן; מרץ-אוקטובר: 180 יואן (דמי הכניסה תקפים ליומיים)."שביל הקרשים שבשמיים": 30 יואן. רכבל לפסגה המערבית: כיוון אחד – 120-140 יואן; רכבל לפסגה הצפונית: כיוון אחד – 45-80 יואן.
שעות פתיחה: דצמבר-פברואר: 9:00-17:00; מרץ-אוקטובר: 7:00-19:00.

1. כדאי לארגן מראש אוכל ושתייה לכל היום, שכן על פסגת ההר המחירים גבוהים מאוד.
2. כשתרדו מהרכבת בחואה שאן צפון, יחכו נהגים רבים אשר ינסו למשוך אתכם למיניבוסים בתשלום. התעקשו וחפשו את המיניבוסים החינמיים.

לקריאה נוספת לחצו כאן.