טל דרניצקי

כתבת ראשית

למדה סינית ומשפט סיני באוניברסיטת בייג'ינג. בעלת תואר ראשון בלימודי אסיה ומשפטים מהאוניברסיטה העברית. טיילה בסין בכמה הזדמנויות שונות וחולמת על הרגע שתוכל כבר לחזור.

הכפר העתיק חונגצון

מסע אחורה בזמן בכפר הקסום חונגצון למרגלות ההר הצהוב

הכפר הציורי חונגצון (Hóngcūn, 宏村), שנמצא במחוז אנחווי בקרבת ההר הצהוב (חואנגשאן), נבנה בסביבות שנת 1100 לספירה, בתקופת שושלת סונג (960-1279). הכפר הוכרז כאתר מורשת עולמית ע"י אונסק"ו בשנת 2000 והוא מפורסם גם בזכות היותו אתר צילומי הסרט "נמר דרקון" של הבמאי אנג לי, אשר יצא לאקרנים באותה השנה ממש. לאור הפרסום, וכן בזכות יופיו של הכפר, מדובר באתר תיירותי למדי והצפיפות והמחיר הם בהתאם, אך הנוף שווה את זה.

האגם הדרומי. צפוף ומלא מבקרים אך יפהפה (צילום: דניאל יוניוב)

(צילום: דניאל יוניוב)

טיול בכפר חונגצון

 

קופות הכניסה נמצאות בשערו הדרומי של הכפר. לאחר שעוברים את שער הכניסה יתגלה משמלאכם, בכיוון מערב, אגם מלאכותי שנבנה בתקופת שושלת מינג (1368-1644), בשנת 1607 – זהו האגם הדרומי (Nánhú, 南湖). ניתן להמשיך ישר ולהיכנס לכפר מצדו המזרחי, או לפנות שמאלה וללכת לאורך האגם שבמרכזו ישנו גשר אבן המוביל גם הוא אל תוך הכפר. הדרך השנייה היא כנראה הצפופה מבניהן שכן גדות האגם גדושות בתיירים עם מצלמות וקני ציור, אך היא עדיין העדיפה. במים השקטים של האגם, ממש כמו על גבי מראה, משתקפים בתי הכפר הלבנים בעלי הגגות האפורים ונוצר מחזה מקסים ופוטוגני במיוחד. לכן, מומלץ לפלס את דרככם בין ההמון ולא לפספס את המראה היפה.

סמטאות הכפר חונגצון (צילום: דניאל יוניוב)

(צילום: דניאל יוניוב)

הכפר עצמו אכן תיירותי אך הוא עדיין נעים וקסום. שווה להקדיש שעתיים-שלוש ולשוטט ברחובות הצרים המקושטים בפנסים אדומים ועמוסים בחנויות תה וחטיפים.

חנויות חטיפים וצמחי תה בחונגצון (צילום: דניאל יוניוב)

חטיפים בחונגצון (צילום: דניאל יוניוב)

ניתן להיכנס גם לאולמות של משפחות אצולת הכפר ולהתרשם מהבנייה הייחודית לאזור ומיצירות אמנות שנשמרו. בין המרשימים הם אולם צ'נג-דז'ה (Chéngzhì táng, 承志堂) שנבנה בתקופת שושלת צ'ינג (1644-1911), באמצע המאה ה-19, וכן אקדמיית האגם הדרומי (Nánhú shūyuàn, 南湖书院) שנבנתה בתחילת המאה ה-19 ונמצאת מצפון לאגם הדרומי.

בריכת הירח (צילום: דניאל יוניוב)

בלבו של הכפר נמצאת בריכה מלאכותית נוספת בשם בריכת הירח (Yuè zhǎo, 月沼). זוהי בריכה קטנה בצורת חצי סהר המוקפת בבתי הכפר העתיקים. בריכה זו היא נקודה מצוינת נוספת לצילום וגם מקום מצוין למנוחה קלה, בין אם בישיבה לגדותיה ובין אם בכניסה לאחת המסעדות מסביב.

מי שמעוניין בקפה אמיתי וטעים יכול להיכנס ל"זמן נושן" (Jiù shíguāng, 旧时光), בית קפה חמוד על הגדה הדרומית של הבריכה שניתן למצוא בו גם מזכרות למיניהן מהאזור.

בית הקפה "זמן נושן" (צילום: דניאל יוניוב)

 

מידע שימושי

 

דרכי הגעה: מתחנת האוטובוס של טאנג-קואו (Tāngkǒu, 汤口) יוצאים כשמונה אוטובוסים ביום (שעה-שעה וחצי, כ-20 יואן), משעות הבוקר ועד אחר הצהריים, אך כדאי לוודא מראש את שעות היציאה המדויקות במלון או בתחנה עצמה. אוטובוסים נוספים (שעה-שעה וחצי, כ-20 יואן) יוצאים מתחנת הרכבת של חואנג שאן (Huángshān zhàn, 黄山站) לחונגצון, כל שעה וחצי בערך.

לקריאה על דרכי הגעה לטאנג-קואו וחואנג שאן לחצו כאן

מומלץ מאד לרכוש את כרטיסי האוטובוס לחזרה מהכפר מראש כדי להבטיח את מקומכם. את הכרטיסים ניתן לרכוש בסמוך לקופות הכניסה לכפר, ותחנת האוטובוס עצמה ממוקמת מצידו השני של הכביש, ממול לקופות.

מחיר כניסה: 104 יואן.

שעות פתיחה: כל היום.

טל דרניצקי
 
למדה סינית ומשפט סיני באוניברסיטת בייג'ינג. בעלת תואר ראשון בלימודי אסיה ומשפטים מהאוניברסיטה העברית. טיילה בסין בכמה הזדמנויות שונות וחולמת על הרגע שתוכל כבר לחזור.