חרבין וצ'אנגצ'ון2020-03-30T10:40:24+00:00

חרבין וצ'אנגצ'ון

חרבין וצ'אנגצ'ון

מידע כללי

חרבין (Hā'ěrbīn, 哈尔滨) הינה בירת פרובינציית חיילונגג'יאנג (Hēilóngjiāng, 黑龙江) הצפונית, והיא לרוב הנקודה הצפונית ביותר אליה מגיעים מטיילים. חרבין ממוקמת באזורים ההיסטוריים של מנצ'וריה, ועברה לאורך השנים ידיים רבות. סיור ברחובותיה חושף שילוב מרהיב בין סגנון בנייה אירופאי, בבושקות רוסיות וקהל סיני, וקל ללכת כאן לאיבוד בשלווה הצפונית הנעימה. חרבין מהווה בית לפסטיבל הקרח הבינלאומי, הנערך בה כל שנה בחודשים ינואר-פברואר ומושך אליה מיליוני תיירים. אך העיר יפה גם בחודשי הקיץ, וכוללת כמה אתרי דת מרשימים ובראשם בית הכנסת של חרבין – עדות מרהיבה לקהילה מלאת החיים שחיה בה בעבר.

צ'אנגצ'ון (Chángchūn, 长春), בירת מחוז ג'ילין (Jílín, 吉林), הינה עיר אפרורית ואנונימית למדי, אך היא חקוקה עמוק בזיכרונם של הסינים: הייתה זו צ'אנגצ'ון שבמלחמת העולם השנייה שימשה כבירתה של מדינת מאנצ'ו, שהוקמה כאן בשליטה היפנית. היפנים גייסו את הקיסר האחרון של סין, פו-יי, לכהן כשליט בובה, וסיפורו המרתק והטראגי הונצח בסרטו המרהיב של ברנרדו ברטולוצ'י מ-1987, "הקיסר האחרון". צ'אנגצ'ון ממשיכה לכהן כזכר המרכזי לתקופה, עם קומפלקס הארמונות של הקיסר מהתקופה ומוזיאון ההנצחה במקום. אם אתם בדרככם לחרבין או להר צ'אנג-באי, תוכלו לעצור כאן ליום מעניין.

חרבין (Hā'ěrbīn, 哈尔滨) הינה בירת פרובינציית חיילונגג'יאנג (Hēilóngjiāng, 黑龙江) הצפונית, והיא לרוב הנקודה הצפונית ביותר אליה מגיעים מטיילים. חרבין ממוקמת באזורים ההיסטוריים של מנצ'וריה, ועברה לאורך השנים ידיים רבות. סיור ברחובותיה חושף שילוב מרהיב בין סגנון בנייה אירופאי, בבושקות רוסיות וקהל סיני, וקל ללכת כאן לאיבוד בשלווה הצפונית הנעימה. חרבין מהווה בית לפסטיבל הקרח הבינלאומי, הנערך בה כל שנה בחודשים ינואר-פברואר ומושך אליה מיליוני תיירים. אך העיר יפה גם בחודשי הקיץ, וכוללת כמה אתרי דת מרשימים ובראשם בית הכנסת של חרבין – עדות מרהיבה לקהילה מלאת החיים שחיה בה בעבר.

צ'אנגצ'ון (Chángchūn, 长春), בירת מחוז ג'ילין (Jílín, 吉林), הינה עיר אפרורית ואנונימית למדי, אך היא חקוקה עמוק בזיכרונם של הסינים: הייתה זו צ'אנגצ'ון שבמלחמת העולם השנייה שימשה כבירתה של מדינת מאנצ'ו, שהוקמה כאן בשליטה היפנית. היפנים גייסו את הקיסר האחרון של סין, פו-יי, לכהן כשליט בובה, וסיפורו המרתק והטראגי הונצח בסרטו המרהיב של ברנרדו ברטולוצ'י מ-1987, "הקיסר האחרון". צ'אנגצ'ון ממשיכה לכהן כזכר המרכזי לתקופה, עם קומפלקס הארמונות של הקיסר מהתקופה ומוזיאון ההנצחה במקום. אם אתם בדרככם לחרבין או להר צ'אנג-באי, תוכלו לעצור כאן ליום מעניין.

Harbin
8°
scattered clouds
humidity: 16%
wind: 2m/s W
H 11 • L 8
17°
Sat
22°
Sun
25°
Mon
19°
Tue
Weather from OpenWeatherMap

מפה

כתבות עומק

מידע שימושי

חרבין וצ'אנגצ'ון הגעה ועזיבה

חרבין: נמל התעופה של חרבין (Harbin Taiping International Airport, Hā'ěrbīn Tàipíng Guójì Jīchǎng, 哈尔滨太平国际机场), המצוין בסימון – HRB, מקבל טיסות מרוב הערים המרכזיות בסין, כולל כמובן בייג'ינג (שעה, 600 יואן), שאנגחאי (שלוש שעות, 800 יואן), וכן לא מעט של יעדים בינלאומיים בכללם הונג קונג, יפן, קוריאה, מספר ערים באירופה ובארה"ב, ועוד.

צ'אנגצ'ון: נמל תעופה של צ'אנגצ'ון (Changchun Longjia International Airport, Chángchūn Língjiā guójì jīchǎng, 长春龙嘉国际机场) המצוין בסימון – CGQ, מקבל טיסות מכמה וכמה ערים מרכזיות בסין, ביניהן בייג'ינג (שעה וחצי, 700 יואן), שאנגחאי (שעתיים וחצי, 800 יואן), וכן ממספר מצומצם של יעדים בינלאומיים.

חרבין וצ'אנגצ'ון אקלים

הדבר הראשון שיש לדעת על חרבין וצ'אנגצ'ון הוא החורף הארוך והקשוח שלהן – עונת השלג נמשכת לפעמים כחצי שנה! החודש הקר ביותר בשנה באזור הוא ינואר, והטמפרטורות בו עשויות להגיע עד 40- מעלות. אם אתם נוסעים לאזור בתקופה זו אל תחסכו בכמות הבגדים החמים שאתם מביאים. האביב בחרבין ובצ'אנגצ'ון יבש ומלא רוחות, ואף מלווה מדי פעם בסופות חול. הקיץ הוא העונה הגשומה ביותר, אך הטמפרטורה נעימה ומושלמת לטיולים וזוהי אופציה נהדרת להימלטות מהחום השורר ברוב חלקי סין. בסתיו הקצרצר (ספטמבר-אוקטובר) הטמפרטורות מתחילות לרדת, ויש הפרש טמפרטורות קיצוני בין היום ללילה.

חרבין וצ'אנגצ'ון אוכל

כיאה למיקומן הגיאוגרפי, חרבין וצ'אנגצ'ון משתייכות לאזור הקולינרי הצפוני-מזרחי של סין, שבסינית נקרא דונגביי (Dōngběi, 东北). האוכל של האזור נחשב למלוח יותר ועל פי רוב יגיע במנות גדולות יותר מאשר בחלקים אחרים בסין. סגנון בישול זה הוא פופולרי פחות מאחרים, אך בקרב מערבים רבים הוא דווקא האהוב ביותר. אל תחמיצו:

בשר חזיר מטוגן ברוטב חמוץ מתוק (Guōbāoròu,  锅包肉) – אף שמוצאה בחרבין, המנה הזאת נפוצה כבר מזמן לכל סין. מדובר בחתיכות בשר חזיר גדולות יחסית מצופות בבלילה מבוססת על קמח תפוחי אדמה המטוגנות פעמיים על מנת ליצור מרקם פריך משגע. לאחר מכן מתווסף להן רוטב חמוץ-מתוק שטיבו משתנה ממקום למקום אך לעיתים קרובות מכיל גם סוכר מקורמל.

תבשיל חציל, תפוח אדמה ופלפל ירוק (Dìsānxiān, 地三鲜) – מילולית ניתן לתרגם את שם המנה ל"שלושת הטריים של האדמה" – הכוונה כאן היא כמובן לשלושת המרכיבים העיקריים של המנה: חציל, תפוח אדמה ופלפל ירוק (לא חריף). זוהי מנה פשוטה שנפוצה בצפון-מזרח סין לא רק במסעדות אלא גם בבישול ביתי, אך טעמה המלוח ומעט מעט מתוק אינו מאכזב.

חזרה ליעדים מרכזיים