יחסם של סינים לזרים2019-04-03T11:16:15+00:00

יחסם של סינים לזרים

הסינים נוהגים להיות חמים ומקבלי פנים, והם יעשו כמיטב יכולתם לעזור לכם בכל דבר שתצטרכו. הם מתרגשים באמת ובתמים לפגוש אנשים ממדינות אחרות, ויהודים זוכים אצלהם למקום של כבוד כעם בעל היסטוריה ארוכה שבין בניו נמנים איינשטיין וקארל מרקס. 

היחס ההיסטורי בסין למערבים הוא אמביוולנטי. מצד אחד, סין ספגה השפלות רבות מהמערב, וחלקים נרחבים ממנה – במיוחד בבייג'ינג, שאנגחאי והונג-קונג – היו בשליטה מערבית או סבלו מבריונות מצד המערב. מהצד השני, כוחו של המערב הביא לרצון עז ללמוד ממנו כיצד להתחזק, וסין רואה במערב מודל של פיתוח וקידמה. מודל זה שולט גם בקרב האוכלוסייה, ורוב הסינים רואים במערבים ככישרוניים, מלומדים, פתוחים רעיונית וגם כעשירים. יחס זה משתנה בהתאם לרמת החשיפה של המקומיים למערבים בחייהם – בעוד בערים הגדולות יש כמות הולכת וגדלה של סינים אשר חיים לצד מערבים ועובדים איתם, הרי שגם במאה ה-21 ישנם אזורים נרחבים בסין בהם מראה אדם זר הוא עדיין נדיר, ולא קשה למצוא גם היום סינים כפריים שמעולם לא ראו מערבי מחוץ למסך הטלוויזיה.

בעוד במערב נוטים להעריץ את העור השזוף והשיער החלק, בסין התקבע אידיאל יופי המזכיר את אירופה הקלאסית, וכולל עור לבן, עיניים בהירות ושיער מקורזל. לכן, כשתכנסו לראשונה לעיר האסורה הנפלאה או כשתעלו על החומה הגדולה, סביר שתתקלו בתיירים סינים המצביעים עליכם, מתלחששים, ובעיקר מבקשים לצלם אתכם ולהצטלם עמכם. המחשבה הראשונה עשויה להיות שלועגים לכם, אך למעשה הדבר הפוך לחלוטין: התיירים של מקומות אלו הם במקרים רבים סינים כפריים או מפרובינציות נידחות, שחסכו כסף שנים כדי לחזות באתרי המורשת של מדינתם. המפגש עמכם עשוי להיות הפעם הראשונה בו הם פוגשים מערביים, והוא מסמן עבורם את יציאתם מהכפר הפרובינציאלי אל העיר הגלובאלית. על כן, נסו לשמור על סבלנות ולהצטלם עם מי שמבקש, או לכל הפחות שמרו על קור רוח וסרבו בנימוס ובחיוך.