אפליקציות מומלצות2020-09-05T15:44:06+00:00

אפליקציות מומלצות

עד לפני כמה שנים היו חייהם של המטיילים בסין קשים למדי: כל קפיצה לאטרקציה דרשה ניווט מורכב עם מפות ועזרה ממקומיים; כל בקשה למנה במסעדה דרשה פנטומימה אקרובטית, שלא לדבר על הניסיונות לדבר עם נהגי מוניות או אוטובוסים. אך אז הגיעה מהפכת הטלפונים החכמים, והפכה את כל המידע הנחוץ למטייל לנגיש יותר מאי פעם. לרשות ברי-המזל שנוסעים לטייל כיום בסין עומדות אינספור אפליקציות טיול מצויינות (כולל גרסת המובייל של אתר TravelChina.co.il כמובן), עד כדי כך – שכבר קשה לדעת מאיפה להתחיל ואיך לבחור. לפניכם כל האפליקציות שיסדרו לכם את הטיול במדינה המרתקת הזאת.

 

אפליקציות VPN

 

אפליקציות ויפיאן (צילום מסך: נוגה פייגה)

 

האפליקציה הראשונה שאתם חייבים להוריד, ללא עוררין, היא אפליקציית VPN. כידוע, הצנזורה בסין (לא כולל הונג-קונג ומקאו) חוסמת את הגישה למגוון אתרי אינטרנט מערביים, כולל גוגל, וואטסאפ, פייסבוק, יו-טיוב, אינסטגרם ועוד. הדרך היחידה לעקוף את החסימות היא להוריד שירות VPN למחשב ו/או לטלפון הנייד. VPN הינו שירות המעביר את חיבור האינטרנט שלכם דרך שרת נוסף, ובכך מסווה את החיבור ומאפשר לגשת לאתרים חסומים. שירותי VPN קלים להורדה ולתפעול, והם יביאו להקלה משמעותית בחוויית הגלישה שלכם. שימו לב – את ה-VPN יש להוריד לפני הכניסה לסין, משום שמרבית אתרי ה-VPN והאפליקציות חסומים להורדה במדינה עצמה.

גם אם אתם חושבים שאתם עשויים דווקא להנות מהניתוק ויכולים בקלות לחיות מחוץ למטריקס של הרשתות החברתיות למשך הטיול – כדאי עדיין להוריד VPN. הסיבה הפשוטה לכך היא שכמו שגוגל חסום, כך גם חסומים כל האתרים השייכים לגוגל, כולל גוגל תרגום (Google Translate), ג'ימייל (Gmail) וכדומה. גם Google Play חסום, כך שמשתמשי אנדרואיד לא יוכלו להוריד אפליקציות מתוך סין ללא VPN.

אז מה להוריד? יש מספר אפליקציות VPN העובדות עם סין. מרבית הויפיאנים עולים 10-12 דולר בחודש ויש מספר שירותים חינמים, אך מרביתם הפסיקו לעבוד בסין. בין השירותים המומלצים ביותר בסין ניתן למצוא את ExpressVPNAstrilVPN, ו-StrongVPN. מומלץ אף להוריד לפחות 2-3 אפליקציות VPN, משום שגלגלי הצנזורה של סין עובדים קשה כדי לסכל את הפעילות של שרתים אלו, ומרבית האפליקציות רואות נפילה בשרתים אחת לכמה זמן.

למידע נרחב ועדכני על ויפיאנים, כולל איך להתקין אותם ומה השירותים המומלצים לסין – כנסו למדור האינטרנט ו-VPN שלנו.

 

אפליקציות תשלום

 

אליפיי ו-וויצט (צילום מסך: נוגה פייגה)

 

בסוף 2019 הגיעה הבשורה: אליפיי (Alipay) ו-וויצט פיי (Wechat Pay) פותחות את שירותי התשלום שלהן לתיירים. שתי ענקיות התוכנה מפעילות ארנקים דיגיטליים בסלולר הפועלים בצורה פשוטה של סריקת קוד QR, והם כל כך נוחים שחנויות רבות בסין כבר מסרבות לקבל מזומן. תשלום דרך האפליקציה משחרר את התלות שהייתה לזרים מלמצוא כספומטים בכל מקום, ומצמצמת את הזמן והפרוצדורה שנאלצו לעבור בדרך להמרת כספים. השירות גם פותח לתיירים שלל אפשרויות להזמנות אונליין דרך האפליקציות, כולל קניית כרטיסי טיסה ורכבת, כרטיסי קולנוע ועוד. בקיצור, תשלום ב-QR מקרב את התיירים צעד אחד קרוב יותר לחווית הקנייה הסינית.
אז איך זה עובד? מורידים את האפליקציה, מתחברים עם מספר הטלפון (לא צריך מספר סיני) ומחברים את כרטיס האשראי הבינלאומי. ניתן לעשות "טופ אפ" לסכום בין 100-2000 יואן. השירות תקף ל-90 יום, והסכום שיכול להיות באפליקציה כל פעם אמנם מוגבל, אך ניתן לחדשו כל פעם. 

אז מה להוריד? אלייפיי ו/או וויצט כאמור. עבור תיירים, וויצט היא השימושית יותר מבין השתיים, שכן היא מהווה מתפקדת גם כאפליקציית תקשורת, ניווט וקנייה. עוד על וויצט בהמשך הכתבה.

 

אפליקציות מילונים

 

אפליקציות מילונים (צילום מסך: טל ניצן)

 

המונח "זה כמו סינית בשבילי" לא הפך למטבע לשון סתם – סינית היא מאוד, מאוד לא פשוטה. בעוד שיותר ויותר צעירים בערים הגדולות בסין עובדים קשה על שיפור האנגלית שלהם, המצב לא תמיד מורגש בשטח. מסלול המטיילים עובר פעמים רבות בכפרים או באזורים נידחים בהם רמת לימוד האנגלית ירודה ביותר, וגם אם הצעירים יודעים כמה מילים – נדיר שתפגשו מבוגרים שיודעים את השפה. לאלו נוסף הצורך "לשמור פנים" בסין, המונע מסינים רבים להשתמש במעט האנגלית שהם יודעים מפאת מניעת מבוכה ושמירה על כבודם. הפתרון לכך הוא פשוט – הצטרפו למאות הישראלים בשנה שלומדים סינית. אבל אם בא לכם פתרון קצת יותר מהיר, אתם יכולים לפנות לאחת מעשרות האפליקציות הנהדרות הקיימות היום בשוק, אשר עוזרות לגשר על הפער השפתי.

אז מה להוריד? אם אין לכם Google Translate בפלאפון, זה הזמן להוריד אותו. למי שכבר שיש, כדאי להוריד את חבילת הסינית כך שתעבוד גם במצב לא מקוון. מומלץ להשתמש בו כדי לתרגם מאנגלית לסינית ולא מעברית לסינית, כך התרגום יהיה יותר מדויק. כמובן שגם מאנגלית התרגום של גוגל עדיין אינו מושלם, אך הוא עושה את העבודה בייחוד עם מילים בודדות או ביטויים קצרים, אז השתדלו לא להעמיס עליו משפטים מסובכים. תוכלו גם לתת לסינים לענות לכם בחזרה, כשהם כותבים בסינית וגוגל יתרגם לכם לאנגלית.

מלבד זאת מומלץ ביותר להוריד את אפליקציית המילון המצוינת Pleco. פלקו לא יכול לתרגם משפטים שלמים אלא רק מילים בודדות, אך הוא עושה זאת בצורה מדויקת יותר. בנוסף, אם אתם מנסים להבין שלטים או כתובות אחרות בסינית, לפלקו אופציה מוצלחת במיוחד של ציור הסימן בסינית ותרגום ממנו. תוכלו גם לתת לסינים לכתוב בשבילכם. אפליקציה חמודה נוספת שיכולה להקל את חייכם בקריאת סינית היא Waygo, שיכולה לסרוק טקסטים (במאוזן או במאונך) ולתרגם אותן. גם כאן ככל שהביטוי קצר יותר, כך הסיכוי שהתרגום יצא מדויק גדל. רק שימו לב שאם הטקסט כתוב בפונט מסוגנן מדי או בקליגרפיה האפליקציה כנראה לא תצליח לזהות אותו. לבסוף, לוויצט האגדית יש אפשרות לתרגם כל טקסט שנשלח דרכה, כך שניתן להשתמש בה לשיחות עם מקומיים.

אפליקציות מילונים. Google Translate, Waygo ו-Pleco (צילום מסך: טל ניצן)

 

אפליקציות הזמנת טיסות

 

אפליקציות הזמנת טיסה (צילום מסך: טל ניצן)

 

סין היא מדינה ענקית והתניידות בין הערים והמחוזות השונים בה נעשית בטיסות וברכבות (כפי שכתוב בהרחבה במדור התחבורה הבין-עירונית שלנו). הנסיעות הבין-עירוניות הן חלק חשוב וגדול מהטיול, ובייחוד אם מתכננים לבקר בקצוות שונים של המדינה כדאי לקחת בחשבון שהנסיעות יהיו גם חלק גדול מעלות הטיול. הרבה מטיילים מרגישים חסרי אונים כשהם מגיעים לקנות כרטיסי טיסה ורכבת מקומיים, ורבים אף פונים לחברות תיירות ישראליות שיזמינו עבורן טיסות – דבר המסתכם במחירים גבוהים למדי.

אז מה להוריד? כדי לחפש דילים טובים על טיסות בסין אתם יכולים כמובן להשתמש באתרים המערביים המוכרים והטובים כמו SkyScanner או Kayak, אבל האופציה הטובה ביותר באופן גורף היא האפליקציה של אתר Ctrip הסיני (הידוע היום כ-Trip.com). לאפליקציה יש גרסה באנגלית וקל ופשוט להשתמש בה, ובנוסף יש להם מערכת שירות לקוחות טלפונית דוברת אנגלית. כאן תוכלו להזמין טיסות במחירים מצויינים ובקלות רבה, ולקבל כרטיסים אלקטרוניים ישירות למייל. שימו לב – מומלץ מאוד לקרוא את כל האותיות הקטנות, שכן אם הטיסה שהזמנתם היא במבצע, לרוב לא ניתן לבטלה או לשנות אותה. ב-Ctrip גם תוכלו לבחון את לוחות הזמנים של הרכבות וגם להזמין כרטיסי רכבת, אותם תוכלו לאסוף בתחנה או לשלוח לכתובת שתספקו. מחירי הכרטיסים קבועים ואין עליהם מבצעים כלל.

לבסוף, אם אתם מוצאים חבר סיני שרוצה לפרגן לכם, תוכלו לנסות את אחד האתרים הסינים – Qunar או Feizhu של אליבאבא – שלעיתים יש להם הנחות נוספות.

 

אפליקציות ניווט

 

אפליקציות ניווט (צילום מסך: טל ניצן)

 

ביקור במקום חדש ובמיוחד במדינה חדשה הוא מעניין ומרגש בהרבה מאוד בחינות, ואחת מהן היא הצורך להתמצא במקום זר ולא מוכר. הדבר מאתגר שבעתיים כשהשפה והשלטים ברחוב כתובים בשפה זרה, ובנושא זה בהחלט צפויות למבקרים בסין חוויות והפתעות מרובות, לטוב ולרע. גם במצבים כאלו האופציות הטכנולוגיות הפתוחות בפנינו היום הן רבות במיוחד, וקיימות אין-ספור אפליקציות שיעזרו לכם לנווט את דרככם בסין.

אז מה להוריד? עבור דוברי (ובעיקר קוראי) הסינית שביניכם או עבור אנשים שאוהבים מאוד אתגרים, אפליקציית הניווט הטובה ביותר היא Baidu Maps – באידו מפות (百度地图). אפליקציית המפות הסינית מעולה לניווט עירוני ומוצאת בקלות כתובות וגם שמות של בתי עסק. בנוסף, לאחר שמצאתם את הנקודה אליה אתם רוצים להגיע תוכלו לחפש בסביבתה את תחנות האוטובוס או הרכבת התחתית הקרובות ולראות אילו קווים מגיעים לשם, וכן לבקש מבאידו לחפש עבורכם את הדרך המהירה ביותר להגיע בתחבורה ציבורית, באופניים או ברגל (וגם בנהיגה) ממיקומכם או ממיקום אחר שתגדירו. בבאידו גם אופציה לחפש רכבות ואפילו אוטובוסים בין עירוניים.

למי שאין את היכולת להשתמש בבאידו יכול להתנחם בעובדה ש-Google Maps הישנה והטובה עובדת לא רע בכלל בסין – בתנאי שהורדתם VPN כמובן, או במצב בלתי מקוון. אופציה טובה נוספת היא MAPS.ME שצוברת פופולאריות. בשתי האפליקציות כדאי להוריד כמה שיותר מפות מראש לפלאפון, כדי שתוכלו להיעזר בהן לניווטים מבלי לבזבז זמן גלישה.

 

אפליקציות להזמנת מלונות

 

אפליקציות מלונות (צילום מסך: טל ניצן)

 

אחד הדברים הקריטיים בכל טיול הוא למצוא מקום הגון להניח בו את הראש בלילה. יש מטיילים שמעדיפים להתפנק במלונות יוקרה, בעוד שאחרים יהיו מוכנים להוריד סטנדרטים בשביל מחיר טוב – וכולם ימצאו את מבוקשם בסין. ההוסטלים בסין הם מהטובים בעולם, ובמרבית אתרי התיירות היום ניתן למצוא אין-ספור אפשרויות נקיות ואיכותיות יחסית במחירים זולים למדי. מרבית המלונות והאכסניות מחוברות לאתרי ההזמנות הגדולים, וניתן להזמין היום בקלות מקום לינה מראש באינטרנט. באתרים רבים ניתן גם לגיע לאזור ולבקש חדר ביום עצמו (ולעיתים אף לבקש להנחה), אך אם תגיעו לאזור תיירותי בסופי השבוע של עונת השיא או בחגים, ייתכן שתתקשו למצוא מקומות פנויים.

אז מה להוריד? בנושא זה לסין אין משהו לחדש ממש בתחום, אבל היא עובדת מצויין עם האתר המערבי הידוע ביותר בתחום: Booking המצוינת, שמציעה דילים משתלמים במיוחד על מלונות מכל הסוגים ובכל אזורי המדינה. גם לאתר Ctrip הסיני יש מדור מלונות, אך המחירים בו לרוב זהים לאלו של בוקינג. שווה להכנס אליו במקרה ואתם מטיילים לאיזורים נידחים במיוחד של סין ולא מוצאים מלונות או הוסטלים בבוקינג. עבור תרמילאים שמעדיפים הוסטלים, תוכלו לבדוק את Hostelworld, אבל בכל הקשור בסין אין בו יותר מדי אופציות שלא קיימות ב-Booking. 

 

אפליקציות תקשורת

 

וויצ'ט. תוכנת התקשורת המושלמת (צילום: נוגה פייגה)

 

כמו שכבר נכתב כאן, אתרים מערביים רבים נחסמים על ידי הצנזורה בסין, ואתרים אחרים פשוט לא מוצלחים בסין כמו שהם במערב. אבל זה כמובן לא אומר שאין לסינים את המקבילות שלהם לכל דבר – במקום יוטיוב יש את Youku, במקום טוויטר יש את Weibo ויש עוד אין-ספור דוגמאות. אבל לא כל אפליקציה סינית כזאת אתם צריכים להוריד בשביל טיול קצר בסין.

אז מה להוריד? במילה אחת? Wechat. מדובר באפליקציה שיש לה גרסה באנגלית (ואפילו עברית) והיא תוכנת ההודעות הפופולארית ביותר בסין, ולא בכדי: מדובר באפליקציה נפלאה המאפשרת שליחת הודעות ושיחות ווידיאו חינם באיכות יוצאת דופן; תרגום הודעות מסינית לאנגלית וחזרה; העלאת תמונות ל"וול" המשותף עם חברים; שליחת מיקומך לחברים בשידור חי ועוד ועוד. עשו לעצמכם טובה והורידו את התוכנה – והורו למשפחתכם ולחבריכם שנשארים בבית לעשות זאת גם. בנוסף, ייתכן מאוד שסינים שתכירו במהלך הטיול יבקשו להוסיף אתכם לוויצ'ט שלהם כדי לשמור על קשר. וואטסאפ, מאחורייך.

 

אפליקציות זיהום אוויר

 

אפליקציות זיהום אוויר (צילום מסך: טל ניצן)

 

זיהום האוויר הוא נושא בוער היום בעולם כולו, ובפרט בסין – בה איכות האוויר ירודה ביותר. זיהום האוויר הגבוה בסין הוא תוצאה של הפיתוח והתיעוש המהיר שחוותה המדינה בעשורים האחרונים, והוא חמור במיוחד באזורים המפותחים של דרום-מזרח המדינה. תמונות של השמיים האפורים של ערי סין הן ממזמן דימוי נפוץ בכלי התקשורת המערביים, ומערבים רבים חוששים מטיול במדינה לנוכח התופעה התופעה המטרידה. כדי להערך בהתאם ולהבין את סדר הגודל של הזיהום, קיימות שלל אפליקציות באנגלית ובסינית המציגות את מדדי הזיהום בערים שונות – ומתריעים מתי כדאי לוותר על סיבוב בחוץ ולהישאר בהוסטל.

אז מה להוריד? Air Quality נחשבת לאפליקציה אמינה בתחום וניתן לבדוק בה את גובה זיהום האוויר כמעט בכל פינה בסין (ובעולם). האפליקציה גם מפרטת בקצרה מה המשמעות של הגובה הנמדד מבחינה בריאותית.

אם אתם אוהבים את החדשות הרעות שלכם עם קצת הפוגה קומית מהצד, אתם מוכרחים לנסות את Airpocalypse. האפליקציה נוצרה כפרסום עבור בירה הנושאת את אותו השם שמיוצרת במבשלת בירה מקומית בבייג'ינג בשם Jing-A – וכשיש זיהום אוויר ממש גבוה ניתן להזמין את הבירה בחצי מחיר בבר של המבשלת. חכו, זה עוד לא הכל – האפליקציה מאפשרת לבדוק זיהום אוויר וכן מזג אוויר, אבל מוסיפה גם תיאורים מילוליים מצחיקים וכן המלצות לבילויים או טיפים להתמודדות עם מזג האוויר וזיהום האוויר.

קונמינג, חיפה ובייג'ינג. פרספקטיבה על זיהום אוויר ב-Air Quality (צילום מסך: טל ניצן)

 

Airpocalypse. הדרך המשעשעת לבדוק זיהום אוויר (צילום מסך: טל ניצן)

 

אפליקציות למסעדות

 

אפליקציות למסעדות (צילום מסך: טל ניצן)

 

נושא האוכל בטיול בסין הוא לא פשוט בכלל. ישראלים רבים מצפים להגיע לסין ולפגוש במאכלים שהם רגילים אליהם מהמסעדות בארץ – נודלס, מוקפץ, אגרול וכדומה. אך למעשה, האוכל הסיני בסין שונה לגמרי מכל מה שמוכר לנו, ויש לו מעט מאוד במשותף עם "האוכל הסיני" שמוגש במסעדות סיניות מחוץ לסין בדרך כלל. הפער הזה, בצירוף עם הדיווחים על איכות וניקיון האוכל הסיני, מגבירים את החששות מאוכל בסין והופכים את המשימה של מציאת מסעדות ללא פשוטה. אבל אוכל בסין זה עולם שלם ומרתק שפשוט חבל להחמיץ, כי לא רק שמדובר באחד המטבחים העשירים והמגוונים בעולם, אלא גם באחד המרכיבים החשובים ביותר בתרבות הסינית ומקור גאווה אמיתי עבור הסינים. גם כאן, למזלנו, יש אפליקציות שייעזרו להנות מהאוכל הנפלא של סין.

אז מה להוריד? אפליקציה ממש מוצלחת בתחום האוכל היא Bon App, אפליקציה באנגלית הפועלת בערים הגדולות בסין ומציעה המלצות למסעדות שניתן לסנן על פי סגנון, מרחק, מחיר או אזור בעיר. כל מסעדה כוללת מידע שימושי כולל כתובת ומפה, שעות פעילות, תפריט, האם מתאים לצמחונים וכו. האפליקציה מתבססת על דירוגי גולשים, שגם מעלים אליה ביקורות באנגלית ותמונות של האוכל ושל המסעדה. אפשרות נוספת היא OpenRice, שספקת שירות דומה. לבסוף, צמחונים וטבעונים יכולים להשתמש ב-HappyCow האהובה, או לנסות את המיני-אפליקציה Veg Restaurant Guide, שמשתמשת במיקום שלכם כדי להציג לכם את כל האופציות הצמחוניות והטבעוניות באיזורכם, עם ממשק נוח המציג את כולן על מפה מקומית. האפליקציה זמינה כעת רק באתר או כאפליקציה בתוך וויצט, ולא כזו שמורידים בחנות אפליקציות. כדי לגשת אליה עליכם להוריד וויצט, ולאחריו לגשת לחיפוש ולחפש: 素食餐厅 . לאחר שתמצאו אותה תוכלו לשוב אליה בקלות עם משיכה למעלה של המסך הראשי בוויצט, שם מופיעות ה"מיני אפליקציות" שהשתמשתם בהן לאחרונה. האפליקציה עוד נמצאת בחיתוליה ויש לה קצת באגים, אז היו סבלניים איתה.

כרגיל, אם אתם מטיילים באיזורים נידחים יותר של סין, האפליקציות באנגלית כבר לא יסחבו אתכם. אז מומלץ להתבסס על חכמת ההמונים כפי שמתואר כאן, או לנסות את מזלכם עם Dianping הסינית המפורסמת.

OpenRice. להיעזר בחכמת ההמונים למצוא מסעדה בסין (צילום מסך: טל ניצן)

*גילוי נאות: חלק מהלינקים המובאים למעלה הינם לינקים אפילייטד. כלומר, הזמנה דרכם מספקת עמלה נמוכה לאתר, המאפשרת לנו לתחזק את שרתינו ולהמשיך לתת לכם את שירותי האתר בחינם. הזמנה דרך הלינקים האלו לא עולה לכם דבר, ובמקרים מסוימים אף מאפשרת לנו להציע לכם הנחות מיוחדות. כל התכניות נפתחו לאחר בחינה מעמיקה של הויפיאנים, ולא משפיעות על ההמלצות המובאות כאן.*