בגווילין, ואף יותר מכך ביאנגשואו, תוכלו למצוא היצע רחב של אוכל מערבי, אך לצד זאת הן מטפחות מטבח מקומי מהמעניינים בסין. הבישול של האזור מושפע ביותר מסגנון הבישול הקנטונזי שנתן למסעדות הסיניות ברחבי העולם את מרבית מנותיהן, וכן מסגנון הבישול של פרובינציית חונאן השכנה. עושים כאן שימוש במגוון מדהים של חומרי גלם ובכלל זה בדברים בלתי צפויים כמו חלזונות, והמנות מתאפיינות בטעם חמוץ ובחריפות שנובעת ברובה משימוש רב בצ'ילי. אך פעמים רבות מסעדות שיראו את חזותכם המערבית, יבשלו אוטומטית הרבה פחות חריף מהרגיל גם אם תנסו לבקש אחרת. לכל אחת מן הערים מנת דגל שחובה לטעום:
אטריות האורז של גווילין (Guìlín mǐfěn, 桂林米粉) – אטריות אורז חלקלקות בתוספת בצל ירוק, בוטנים או פולי סויה וחתיכות בשר, שנאכלות בדרך כלל לארוחת הבוקר. הרוטב החמוץ-מתוק שמתלווה לאטריות הוא גולת הכותרת שנותנת את הטעם המיוחד למנה, ולכל מסעדה יש את הרוטב המיוחד שלה שמרכיביו נשמרים בסוד כדי להישמר מחיקויים.
דג בבירה בסגנון יאנגשואו (Yángshuò píjiǔ yú, 阳朔啤酒鱼) – מנה המבוססת על דגים טריים מנהר לי החוצה את העיירה, כשסוג הדג משתנה ממסעדה למסעדה. המרכיב העיקרי של הרוטב הוא כמובן בירה והוא מנטרל את רוב הריח החריף של הדג. שימו לב כשאתם מזמינים שבמרבית המקומות המחיר המצוין בתפריט הוא ל-500 גרם (או בסינית – Jīn, 斤), בעוד שדג גדול עשוי להגיע למשקל של קילו ואף יותר.