טל ניצן

מייסדת ועורכת

רכזת אדמניסטרטיבית במכון קונפוציוס באוניברסיטה העברית. למדה באוניברסיטאות ג'יאו טונג בשאנגחאי ובדז'ה-ג'יאנג בחאנגדז'ואו. בעלת תואר ראשון בלימודי אסיה ותקשורת מהאוניברסיטה העברית.

ביקור בבודהה טיאן טאן

הבודהה הגדול של הונג-קונג באי לאנטאו הוא טיול יום מקסים

אין צורך להציג בהרבה מילים את בודהה טיאן טאן, אחת האטרקציות המפורסמות ביותר בהונג-קונג. השם הרשמי – בודהה טיאן טאן (Tiāntán dàfó, 天坛大佛) – ניתן לפסל על שם מקדש השמיים (Tiāntán, 天坛), אשר היווה את מודל ההשראה לבסיס השיש הלבן עליו יושב הבודהה. אך הפסל מוכר אף יותר כ"בודהה הגדול של הונג-קונג", על שם התואר בו החזיק עד שנת 2007 כבודהה היושב הגדול בעולם.

הבודהה הגדול יושב בנוחות על פסגתו של הר באי לאנטאו, האי הגדול ביותר של הונג-קונג (כולל סנטרל, האי המרכזי), וכמו משקיף או משגיח על האי כולו. לאי הגדול יש גם חשיבות תיירותית רבה שכן מלבד הבודהה הגדול נמצאים בו גם שדה התעופה של הונג-קונג, פארק השעשועים דיסנילנד, ומלבד זאת ניתן למצוא בו גם את כפר הדייגים טאי או ואת ברכת האינפיניטי הסמוכה אליו.

בודהה טיאן טאן או "הבודהה הגדול" (צילום: טל ניצן)

בודהה טיאן טאן משגיח מפסגת ההר. תצפית מהרכבל (צילום: טל ניצן)

ביקור בבודהה טיאן טאן

 

ההגעה לבודהה יכולה להיות אטרקציה בפני עצמה – אחת הדרכים להגיע לכאן, היא הרכבל נגונג פינג 360 (Ngong Ping 360), אשר נוסע על פני 5.7 קילומטרים ומשקיף על האי לאנטאו וים סין הדרומי. לקראת סוף הנסיעה בו, תזכו גם לתצפית עצמתית מרחוק על הבודהה היושב על ההר. אם התקציב שלכם מאפשר זאת, מומלץ לקנות את הכרטיסים היקרים יותר לקרונות עם הרצפה השקופה.

רכבל נגונג פינג. חוויה בפני עצמו (צילום: טל ניצן)

נוף מהרכבל לכיוון שדה התעופה של הונג-קונג (צילום: טל ניצן)

הרכבל מגיע למעין מתחם תיירות קטן עם טיילת משובצת אבנים ובה חנויות מזכרות ומסעדות לרוב. הדרך מן המתחם אל הבודהה לוקחת כ-10 דקות ומצידיה ניצבים 12 פסלי "הגנרלים האלוהיים". תפקיד הגנרלים הוא להגן על הבודהה, וכן לשמור על שעות היממה, כאשר כל אחד מהם מופקד על שעתיים. בנוסף, כל אחד מהם מייצג חיה מגלגל המזלות הסיני.

מנזר פו-לין. אחד המקומות הקדושים ביותר בהונג-קונג (צילום: טל ניצן)

עיטורים במנזר פו-לין (צילום: טל ניצן)

פסל הברונזה המפורסם של הבודהה, המתנשא לגובה 34 מטרים, איננו עתיק או בעל חשיבות היסטורית משום שהוקם למעשה רק בשנת 1993. אך הקמתו הפכה בין לילה את מנזר פו-לין (Bǎolián chánsì, 宝莲禅寺) הסמוך אליו, לאתר תיירות פופולרי המהווה אבן שואבת למיליוני תיירים ועולי רגל בודהיסטיים מרחבי העולם. המנזר, שהיה עד הקמת הפסל אלמוני למדי ומבודד, הוא למעשה אחד מהמקומות הקדושים החשובים ביותר בהונג-קונג. מלבד המבנים היפים וההצצה שתקבלו בו אל חיי הנזירים במקום, בתחומי המנזר תמצאו מסעדה בודהיסטית צמחונית.

המדרגות התלולות אל מרגלות הבודהה (צילום: טל ניצן)

נזירים מטפסים אל הבודהה (צילום: טל ניצן)

מומלץ ביותר להשקיע ולטפס את גרם המדרגות התלול המוביל אל הפסל, לא רק בשביל להגיד שלום לבודהה טיאן טאן מקרוב, אלא גם כדי להשקיף על הנוף. ממעלה ההר, תוכלו לצפות באי לאנטאו המכוסה עצים מוריקים, כמו גם בים הכחול משובץ האיים הנפרש עד האופק. בנוסף, סביב לבודהה תגלו ששה פסלי אבן של בודהיסטוות (דמויות בודהיסטיות נערצות אשר עוזרות לאדם להגיע להארה) המעלות מנחות שונות לבודהה, ובתוך הפסל אף קיים מוזיאון קטן ובו מוצגים ציורים המתארים את חייו של הבודהה ותורתו.

נוף אל הים (צילום: טל ניצן)

בודהיסטווה מעלה מנחה לבודהה (צילום: טל ניצן)

מידע שימושי

 

הגעה: סעו ב-MTR עד תחנת Tung Chung, וצאו ביציאה B. במרחק 5 דקות הליכה נמצאות תחנת הרכבל (25 דקות) המוביל לפסל. את הרכבל ניתן גם להחליף בקו אוטובוס מס' 23 (45 דקות).

מחירי הרכבל: קרון רגיל – 145 דולר הונג-קונג לכיוון אחד, 210 דולר הונג-קונג לכרטיס הלוך-חזור; לילד (גיל 3-11) – 70 דולר הונג-קונג לכיוון אחד, 100 דולר הונג-קונג לכרטיס הלוך-חזור. קרון שקוף – 200 דולר הונג-קונג לכיוון אחד, 290 דולר הונג-קונג לכרטיס הלוך-חזור; לילד (גיל 3-11) – 130 דולר הונג-קונג לכיוון אחד, 180 דולר הונג-קונג לכרטיס הלוך-חזור.

מחיר כניסה: המתחם – חינם; לתוך הפסל – 25 דולר הונג-קונג (הכוללים באופן תמוה גם גלידה).

שעות פתיחה: 10:00-17:30.

  1. התור לרכישת כרטיסים לרכבל עשוי להיות ארוך במיוחד – מומלץ לקנות כרטיסים מראש דרך המלונות או באתר הרשמי של הרכבל.
  2. תחנת Tung Chung נמצאת ליד הקניון Citygate Outlets, אז אפשר לשלב את הביקור עם שופינג.
טל ניצן
 
רכזת אדמניסטרטיבית במכון קונפוציוס באוניברסיטה העברית. למדה באוניברסיטאות ג'יאו טונג בשאנגחאי ובדז'ה-ג'יאנג בחאנגדז'ואו. בעלת תואר ראשון בלימודי אסיה ותקשורת מהאוניברסיטה העברית.