ויזה לסין2019-04-02T16:42:44+00:00

ויזה לסין

תושבי ישראל מחויבים באשרת שהייה על מנת להיכנס לתחומי סין. ישראלים עם זיכרונות קשים מהתהליך המייגע של בקשת ויזה לארה"ב נרעדים למשמע המושג, אבל למעשה התהליך לקבלת ויזה לסין הוא הרבה פחות טראומטי – והרבה יותר זול. החל מנובמבר 2016, ישראלים זכאים לקבל ויזה של עד עשר שנים לסין. הויזה כוללת כניסות מרובות לסין, ועם הכניסה לסין ניתן לשהות בסין 90 יום רצוף. לתרמילאים העושים טיול ארוך במדינה, ניתן לצאת לאחר 90 יום למדינה אחרת או להונג-קונג ומשם לחזור מיד לסין – אין תקופת צינון בין הכניסות. שימו לב: הויזה תקפה למעשה לתקופה של כשישה חודשים מסיום הדרכון, ולא ניתן להעבירה לדרכון חדש. לדוגמה, בעלי דרכון בתוקף לחמש שנים יקבלו ויזה לארבע שנים וחצי.  

 

בעוד הן נחשבות לחלק מסין, נסיעה להונג קונג או למקאו לתקופה של עד שלושה חודשים לא מחייבת ויזה, ומי שנכנס או יוצא מהן לסין תחשב לו יציאה מן המדינה. 

 

תהליך הוצאת הויזה:

  1. מכינים: הכינו מראש דרכון בעל תוקף לפחות לחצי שנה קדימה ובו לפחות שני דפים ריקים, צילום דרכון, טופס בקשה לויזה מלא בעט שחור או כחול, תמונת פספורט, כרטיס טיסה הלוך חזור, ומסמך שמבהיר את סידורי הלינה שלכם לימים הראשונים (למשל קבלה או אישור על הזמנת חדר במלון או הזמנה מאדם אותו אתם מבקרים). טופס הבקשה כולל סעיף בו תתבקשו למלא את מסלול הטיול שלכם – הדבר אינו מחייב, וכדאי למלא בו ערים מרכזיות שאתם מתכננים להגיע אליהן. אדם אחד יכול למלא טפסים ולהגיש את הבקשה עבור מספר אנשים (בני משפחה, למשל).
  2. מגישים: יש להביא את כל המסמכים למחלקה הקונסולרית של שגרירות סין בישראל, הנמצאת ברחוב בן יהודה מס' 219 בתל אביב (שעות פתיחה תוכלו לראות כאן). ניתן לחלופין להגיש את הטפסים לסוכנות נסיעות, שלוקחת לרוב 60-100 שקלים עמלה על ארגון הויזה. לאחר הגשת הטפסים תקבלו פתקית עם תאריך לאיסוף.
  3. אוספים ומשלמים: את הדרכון שלכם עם האשרה החדשה תוכלו לאסוף תוך 4 ימי עסקים. בקשה לויזה דחופה ניתן לאסוף כבר ביום העבודה העוקב. שימו לב – כדי לאסוף את הדרכונים יש להגיע עם הפתקית המקורית שניתנה לכם לאחר הגשת המסמכים. החל מינואר 2018 ניתן לאסוף ולשלם על שירותים קונסולריים של הקונסוליה הסינית (ויזות, אימותים נוטריוניים וכו') רק דרך סוכנויות מורשות, המצויינות ברשימה בקישור הזה. את האגרה לויזה משלמים בעת האיסוף, גובה האגרה עומד על 100 שקלים לכלל סוגי הויזות המונפקות לבעלי דרכון ישראלי. ניתן לבקש שירות דחוף, בעלות של 100 שקלים נוספים. לפירוט המחירים באתר השגרירות לחצו כאן.

חשוב:

  • אם חידשתם את הדרכון בשנה האחרונה ובדרכון הקודם יש ויזות לסין, עליכם להגיש לשגרירות את שני הדרכונים.
  • אם הוצאתם דרכון חדש והויזה לסין נמצאת בדרכונכם הישן, תהיו חייבים להוציא ויזה חדשה. לא ניתן לנסוע לסין עם 2 הדרכונים.
  • העלויות והפרטים הנ"ל תקפים רק לדרכונים ישראלים. מרבית הדרכונים הזרים לא זכאים לויזה לעשר שנים ועלות הויזה עבורם עשויה להיות גבוהה יותר.

ויזת סטודנט, עסקים ועבודה 

לצד ויזת התיירות, גם ויזת העסקים עברה מתיחת פנים, וכעת ניתן להוציא ויזת עסקים התקפה לעשר שנים. לעומתן, ההליך של ויזת סטודנט ושל ויזת עבודה שונה וכולל מסמכים הזמנה מאוניברסיטה ומעבודה בהתאמה. ויזות אלו מקנות כניסה חד פעמית של 30 יום לסין, במהלכן מתבקשים המועמדים לספק מספר מסמכים למשטרה הסינית. הויזה הקבועה, הנקראת "אישור מגורים" (Resident's Permit), תינתן בהתאם לפרק הזמן הנדרש על-ידי המשטרה הסינית בסין. לבירור בנוגע למסמכים הנדרשים לויזות אלו יש לפנות לשגרירות או לגורם המזמין בסין. 

הוצאת ויזה לסין מחוץ לישראל

 לפי הנוהל הרשמי, כל נציגות סינית בעולם אמורה להעניק לישראלים את התנאים המותרים – כלומר ויזת תייר לעשר שנים. עם זאת, נציגויות במדינות אחדות קשוחות יותר בתנאים מאחרות, ונציגויות מסוימות אף מסרבות להוציא ויזה למטיילים שאינם אזרחי המדינה. מומלץ בחום להוציא את הויזה עוד במהלך השהות בישראל, במיוחד נוכח התנאים החדשים של הויזה לעשר שנים. במידה ולא ניתן, מומלץ לבדוק את התנאים להוצאת הויזה בהונג-קונג. לפני הוצאת ויזה בכל מדינה אחרת (כגון וויאטנאם, יפן וכדומה) מומלץ לנסות ליצור קשר עם שגרירות או קונסוליית סין המקומית ולבחון את הרגולציות המקומיות.