המסלול הקלאסי2020-01-31T05:11:16+00:00

המסלול הקלאסי 

המסלול הקלאסי

על המסלול

מסלול: בייג'ינג והחומה הגדולה >> ש'י-אן >> גווילין ויאנגשואו >> חאנגדז'ואו >> סודז'ואו >> שאנגחאי 

אם אתם מגיעים לסין בפעם הראשונה ורוצים לצאת למסע "טעימות", זהו המסלול בשבילכם: היסטוריה בבייג'ינג ובש'י-אן, טבע וסין הכפרית בגווילין ויאנגשואו, חדשנות ומודרניות בשאנגחאי, ולסיום שילוב של כולן בעיר האגם המערבי, חאנגדז'ואו.

 

זמן מומלץ: שלושה שבועות

מתאים במיוחד ל: צעירים, מבוגרים, משפחות, תרמילאים

בייג'ינג והחומה הגדולה

זמן מומלץ: 3-4 ימים

בירת הרפובליקה העממית של סין ומרכזה התרבותי הינה מטרופולין הומה ומפויח, המערבב בין העבר לעתיד בצורה יוצאת דופן. תמצאו כאן כמה מאתריה החשובים ביותר של סין – ביניהם העיר האסורה וארמון הקיץ, לצד מרכזי אמנות, קניות ועסקים. מומלץ להקדיש לבירה שלושה-ארבעה ימים, מתוכם תוכלו להקדיש יום לנסוע לראות את החומה הגדולה.

 

אטרקציות מרכזיות:

שמה של החומה הגדולה (The great Wall of China, Chángchéng,长城)  נישא למרחקים, ולא לשווא נחשבת לאחד מהפלאים הארכיטקטונים של העולם. אכן קשה להשאר אדישים למראה של אלפי קילומטרים של חומה עתיקה, הנמתחים לאורך הרים אפלוליים וצומחים לעמקים דרמטיים. לחומה נקודות תצפית לאורך רוב צפון סין, אך מרבית התיירים הולכים לצפות בה באזור בייג'ינג. ראשית רעיון בניית החומה במאה השביעית לפני הספירה, והיא נבנתה מספר פעמים לאורך ההיסטוריה בתוואי זה או אחר. מרבית חלקי החומה שנראים היום נבנו בתקופת שושלת מינג (1368-1644), ובאזור בייג'ינג חלק מהחלקים שופצו מהיסוד גם במאות ה-19 וה-20. ליד בייג'ינג יש מספר נקודות תצפית על החומה, כאשר המוכר והקרובים לעיר הם באדאלינג ומוטיאניו.

הגעה: תלוי באזור.
מחיר כניסה: תלוי באזור.
שעות פתיחה: תלוי באזור.

לקריאה נוספת לחצו כאן.

העיר האסורה (The Forbidden City, Gùgōng, 故宫) הינה האתר המפורסם ביותר בתחומי העיר בייג'ינג, ואחד מאתרי התיירות החשובים בסין. העיר פותחת בפני מבקריה את הארמון הקיסרי, שהיה מקום משכנם של קיסרי סין החל מן המאה ה-15 בתקופת שושלת מינג, ועד לנפילתה של השושלת הקיסרית האחרונה, צ'ינג, ב-1911. המקום היה אסור לכניסה לאנשי העם עד לתחילת המאה ה-20, וזהו מקור שמו. במהלך כ-500 שנים חיו פה 24 קיסרים וסביבם אלפי בני משפחה, משרתים וסריסים, שהפכו את העיר האסורה למרכז שלטוני רווי תככים, רצח ויצרים.

העיר האסורה יושבת במרכז העיר בייג'ינג ומכילה קרוב לאלף בניינים ו-8,700 חדרים, הכוללים את כס המלכות של הקיסרים, חדריהם הפרטיים וגלריות קיסריות. העיר מהווה מופת של ארכיטקטורה סינית, וחבויים בה מאות אלמנטים הלקוחים מאמונות עממיות ומאלמנטים קוסמולוגיות. ניתן להעביר שעות בשיטוטים במתחם, ולאור גודלו וחשיבותו מומלץ לפנות לו כמעט יום טיול שלם. בסיום הטיול תוכלו לחצות את הכביש ולטפס על הגבעה בפארק ג'ינגשאן (Jǐngshān gōngyuán, 景山公园), משם תראו את העיר מלמעלה, במלוא הדרה.

הגעה: קו 1 של הרכבת התחתית לתחנת טיאן-אן-מן מערב (Tiān'ānmén xī, 天安门西) או טיאן-אן-מן מזרח (Tiān'ānmén dōng, 天安门东).
מחיר כניסה: נובמבר-מרץ: 40 יואן; אפריל-אוקטובר: 60 יואן; יש מעט גלריות פנימיות שלהן עלות כניסה נוספת של 10 יואן. 50% הנחה לסטודנטים. יש להראות דרכונים בקניית הכרטיסים.
שעות פתיחה: נובמבר-מרץ: 8:30 – 16:30, החל מ-15:30 אי אפשר כבר להיכנס; אפריל-אוקטובר: 8:30- 17:00, החל מ-16:00 אי אפשר כבר להיכנס. בימי שני העיר האסורה סגורה.


לקריאה נוספת לחצו כאן.

כיכר טיאן-אן-מן (Tian’anmen Square, Tiān'ānmén guǎngchǎng, 天安门广场), אשר היוותה את המוקד הפוליטי של המפלגה הקומוניסטית, הפכה לשם נרדף למחאה הקשה שידעה בייג'ינג בשנת 1989, שהסתיימה בדיכוי אלים בידי הממשל הסיני. מדובר בכיכר רחבת ידיים במרכז העיר בייג'ינג הקרויה על שם שער טיאן-אן-מן (מילולית "שער השלום השמיימי"), שנבנה ע"י שושלת מינג (1368-1644) ומהווה אחד מהסמלים הגדולים ביותר של סין. מעל השער הזה הכריז מנהיגה הידוע של המפלגה הקומוניסטית מאו זה-דונג על הקמת הרפובליקה העממית של סין ב-1949. מרבית התיירים עוברים בכיכר בדרכם לביקור בעיר האסורה הסמוכה למקום. במקום תוכלו לראות את האנדרטה לגיבורי העם, את אולם הזיכרון ליו"ר מאו, וכן רבבות סינים המנסים להצטלם על רקע דיוקנו האייקוני של מאו במרכז השער.

הגעה: קו 1 של הרכבת התחתית לתחנת טיאן-אן-מן מערב (Tiān'ānmén xī, 天安门西) או טיאן-אן-מן מזרח (Tiān'ānmén dōng, 天安门东) או קו 2 של הרכבת התחתית לתחנת צ'יאן-מן (Qiánmén, 前门).
מחיר כניסה: הכיכר ואולם הזיכרון: חינם; שער טיאן-אן-מן: 15 יואן.
שעות פתיחה: הכיכר פתוחה מ-5 בבוקר עד 22:00; אולם הזיכרון: שלישי עד ראשון – 8:00-12:00. ב-9 לספטמבר (יום מותו של מאו) וב-26 לספטמבר (יום הולדתו של מאו)- 8:00-11:30; 14:00-16:00; שער טיאן-אן-מן: נובמבר-פברואר- 8:30-16:30; מרץ-אוקטובר- 8:30-17:00.
 

לרוצים להיכנס לאולם הזיכרון, חובה להפקיד את התיקים בשמירת החפצים מעבר לכביש בעלות של כ-25 יואן (תלוי אם יש חפצי ערך בתיק או לא).


לקריאה נוספת לחצו כאן.

מקדש השמיים (Temple of Heaven, Tiāntán, 天坛) הפך לאחד הסמלים החשובים והמרכזיים של בייג'ינג, שימש במקור את קיסרי שושלות מינג (1368-1644) וצ'ינג (1644-1911) בתפילותיהם לשמיים למען גשמים ולמען יבול טוב. המקדש הוא למעשה חלק מפארק רחב ידיים שגודלו מגיע ל- 2.73 קמ"ר, והמבנה המפורסם בו נמצא בחלקו הצפוני. בתוך הפארק יש מספר היכלים ואטרקציות מרתקות נוספות, המצדיקות ביקור של מספר שעות במקום. בנוסף לתיירים, מדי יום ביומו מגיעים לפארק סינים הגרים בקרבת מקום לשוטט ולעסוק בספורט בתחומיו, ואם תגיעו לכאן בשעות הבוקר תזכו לראות אותם גם כאן מתרגלים טאיצ'י למשל.

הגעה: קו 5 של הרכבת התחתית לתחנת השער המזרחי של מקדש השמיים (Tiāntán don̄gmén, 天坛东门), לצאת מיציאה A. או קווי אוטובוס מס' 36, 53, 120, 122, 208, 525, 610, 614, 958, 特11, 特3 ו-特12 לתחנת השער הדרומי של מקדש השמיים (Tiāntán nánmén, 天坛南门).
מחיר כניסה: נובמבר-מרץ: 10-28 יואן; אפריל-אוקטובר: 15-34 יואן.
שעות פתיחה: הפארק – 6:00-22:00 (בחורף נפתח ב-6:30); ההיכלים השונים – נובמבר עד מרץ: 8:00-17:00; אפריל עד אוקטובר: 8:00-17:30.


לקריאה נוספת לחצו כאן.

ארמון הקיץ (Summer Palace, Yíhéyuán, 颐和园) הוא אתר עצום שמשלב פארקים, ארמונות ואגמים, ונחשב לפארק הקיסרי הגדול והשמור ביותר בסין. הפארק נמצא במקומו כבר מאמצע המאה ה-18, אך ספג התקפות גם במלחמת האופיום השנייה (1860) וגם במרד הבוקסרים (1900). כיום הוא מהווה מפלט פסטורלי מרחובותיה הסואנים של בייג'ינג, אף שגם הוא כמובן מושך תיירים רבים. גולת הכותרת של הפארק היפה היא גבעת אריכות הימים (Wànshòu shān, 万寿山), שהפכה לסמל הפארק, ובחזיתה שורת מבנים המשתלבים זה בזה בהרמוניה. מפסגת הגבעה נשקף נופו המקסים של אגם קונמינג הענק שבלב הפארק, ואם תרצו דווקא להשקיף על נופה של הגבעה מרחוק תוכלו לקחת שיט על מי האגם.

הגעה: כדי להגיע לשער הצפוני של הארמון – קו 4 של הרכבת התחתית לתחנת השער הצפוני (,běigōngmén 北宫门) או כדי להגיע לשער המזרחי של הארמון – קו 4 של הרכבת התחתית לתחנת ש'י-יואן (xīyuàn, 西苑),לצאת מיציאה C2 (היציאה הדרום-מערבית) וללכת לכיוון מערב.
מחיר כניסה: נובמבר-מרץ: 20-50 יואן; אפריל-אוקטובר: 30-60 יואן. 50% הנחה לסטודנטים.
שעות פתיחה: נובמבר-מרץ: 7:00-17:00; אפריל-אוקטובר: 6:30-18:00.
 

אל תפספסו את ספינת השיש המרהיבה שנמצאת על גדות אגם קונמינג, ממערב לגבעת אריכות הימים.


לקריאה נוספת לחצו כאן.

ש'י-אן

זמן מומלץ: 3-4 ימים

בלב ליבה של סין, בפרובינציית שאאנש'י (Shǎnxī, 陕西), ממוקמת העיר ש'י-אן (Xī’ān, 西安), ששמה הגיע לכל קצוות העולם בעיקר בזכות צבא לוחמי הטרקוטה המופלא והסיפורים המרתקים שמאחוריו. חיילי הטרקוטה אמנם זוכים לתהילה מוצדקת, אך אל תטעו לחשוב שזה כל מה שיש לעיר להציע: ש'י-אן היא אחת מהערים העתיקות ביותר בסין, ונחשבת לראשונה מבין הבירות הגדולות העתיקות שלה. מומלץ להקדיש לעיר לפחות יומיים מלאים, אחד לחיילי הטרקוטה והשני לסיור בתוך העיר העתיקה, אך אפשר בקלות להשאר פה מספר ימים נוספים.

 

אטרקציות מרכזיות:

צבא לוחמי הטרקוטה (The Terracotta Army, Bīngmāyǒng, 兵马俑) ואחוזת הקבר של הקיסר הראשון של צ'ין (Mausoleum of the First Qin Emperor, Qín Shǐhuáng líng, 秦始皇陵) הם מהאתרים המפורסמים ביותר בסין, הם מכונים על ידי הסינים "פלא העולם השמיני", והוכרו כאתר מורשת עולמי על ידי אונסק"ו – ולא לחינם. צ'ין שה-חואנג חי במאה ה-3 לפסה"נ והיה הקיסר הראשון של שושלת צ'ין, השושלת שאיחדה לראשונה את סין תחת השלטון הקיסרי שיימשך מעל ל-2000 שנים. האתר התפרסם במיוחד בזכות הבורות הסובבים את הקבר, בהם נמצא צבא של אלפי לוחמים עשויים חרס הנראים כל אחד שונה מחברו. ככל הנראה מה שהתגלה הוא רק קצה קצו של המזלג – החוקרים מעריכים שככל שיחפרו בורות קרובים יותר לקבר, הממצאים שיתגלו יהיו יותר ויותר מרשימים. לכן, חפירת הבורות וחקירתם עדיין נמשכות ואף ניתן לראות אותן בזמן אמת.

הגעה: אוטובוס התיירים 5游, שנקרא לפעמים גם קו מס' 306, יוצא מתחנת האוטובוסים פאנג-דזה-צ'נג (fǎngzhīchéng zhàn, 纺织城站). קחו קו 1 של המטרו לתחנת פאנג-דזה-צ'נג ורדו לקומת קרקע לקנות כרטיס. האוטובס יוצא מחוץ לתחנה (כשעה נסיעה, 5 יואן). הקו פעיל לשני הכיוונים ורץ בין 7:00-19:00. לחילופין הגיעו לתחנת הרכבת של ש'י-אן (Xī'ān huǒchē zhàn,西安火车站), לכו כ-10 דקות  מזרחה וקחו את קו 914 או 915 עד לתחנת צבא לוחמי הטרקוטה הנקראת על שם האתר (כשעה וחצי, 7 יואן). 
מחיר כניסה: 120 יואן
שעות פתיחה: 16 במרץ-15 בנובמבר- 8:30-18:00, כניסה אחרונה ב-17:00; 16 בנומבר -15 במרץ- 8:30-17:30, כניסה אחרונה ב-16:30.


לקריאה נוספת לחצו כאן.

חומת העיר ש'י-אן (Xian City Wall, Xī'ān chéngqiáng, 西安城墙) המרשימה היא ככל הנראה הדבר הראשון שייפגשו עיניכם כשתגיעו לעיר העתיקה של ש'י-אן. מדובר באחת החומות העתיקות והשמורות מבין חומות הערים הסיניות. אף על פי שנבנתה לראשונה כחומתה של העיר צ'אנג-אן עוד בתקופת שושלת טאנג (617-906 לספירה), החומה ששרדה עד היום היא שיפוץ שנעשה על ידי הקיסר הראשון של שושלת מינג (1368-1644). כיום ניתן להקיף את העיר העתיקה בהליכה על החומה שאורכה כמעט 14 קילומטר, ולקבל מבט מגבוה על יופייה של העיר ואתריה.

הגעה: לשער הדרומי – כ-10 דקות הליכה דרומה ממגדל הפעמון על הרחוב הדרומי (Nán dàjiē, 南大街) של העיר העתיקה. לחלופין ניתן לקחת אוטובוסים מספר 321, 323, 402,405, K600 ולרדת בשער הדרומי.
מחיר כניסה: 54 יואן.

שעות פתיחה:  8:00-20:00 (כל השערים נפתחים באותה שעה, השער הדרומי נסגר הכי מאוחר, בשעה 20:00). החל מ-18:00 אין עלייה על החומה, רק ירידה ממנה.


ניתן לעלות לחומה ממספר שערים שונים, אך המומלץ ביותר הוא השער הדרומי בו גם יש הופעות שונות במהלך היום וניתן אפילו להשכיר אופניים לטיול על החומה.


לקריאה נוספת לחצו כאן.

מגדלי הפעמון והתוף (Bell Tower, Zhōnglóu, 钟楼 & Drum Tower, Gǔlóu, 鼓楼) הם הסמלים של העיר ש'י-אן, הניצבים בליבה של העיר העתיקה ומאירים את לילותיה בצבעים בוהקים. הייעוד המקורי של מגדל הפעמון (כמו של שאר מגדלי הפעמון בסין) היה לבשר מדי בוקר את השעה. המגדל של ש'י-אן נותר עד היום אחד הגדולים והמרהיבים מסוגו בסין. הוא נבנה לראשונה ב-1384 על ידי שושלת מינג בסמוך למגדל התוף שבעיר, אך משגדלה העיר, כ-200 שנה לאחר מכן הוא הוזז ממקומו על מנת שימשיך לסמל את מרכזה של העיר. כיום, ניתן לטפס על המגדל, לצפות בנוף הנשקף ממנו וכן להתרשם מן התערוכות המוצגות בו ומהפעמון שעדיין עומד על המשמר.

בדומה לו, נבנה מגדל התוף בשנת 1380 על ידי שושלת מינג, אך הוצב בו תוף ענק שתפקידו היה לבשר דווקא את סוף היום עם בואה של השקיעה. נוסף על הנוף שנשקף ממגדל התוף, תוכלו לראות בו את התוף הגדול ביותר בסין כיום, אשר נמצא במגדל מאז 1996, כמו גם תופים רבים אחרים, שחלקם נוצרו לפני מאות ואלפי שנים. בנוסף בכל יום מתקיים במגדל מופע תופים.

הגעה: למגדל הפעמון – המגדל נמצא על הצטלבות ארבעת הרחובות המרכזיים של העיר העתיקה (הצפוני, הדרומי, המזרחי והמערבי) וכמעט כל האוטובוסים בעיר עוברים בו, כגון קו 7, 8 ,601, 611, 618. בנוסף ניתן להגיע אליו באמצעות קו מס 2 של הרכבת התחתית לתחנת המגדל (הקרואה על שמו), הכניסה מהרחוב הצפוני. למגדל התוף – ממגדל הפעמון הנמצא במרכז העיר הולכים על הרחוב המערבי (לכיוון מערב) כ-250 מטר.
מחיר כניסה: 35 יואן לכל מגדל בנפרד, או 50 יואן בכרטיס משולב.
שעות פתיחה: מגדל הפעמון – נובמבר-מרץ: 8:00-17:30; אפריל-אוקטובר: 8:00-22:00. מגדל התוף – נובמבר-מרץ: 8:30-18:00; אפריל-אוקטובר: 8:30-22:00.


לקריאה נוספת לחצו כאן.

הרובע המוסלמי של ש'י-אן (Muslim Quarter, Huímín jiē, 回民街) הוא ביתם ומרכזם התרבותי השוקק של בני דת האיסלאם בש'י-אן. ראשית ההיסטוריה המוסלמית בסין נעוצה באמצע המאה ה-7, תחת שלטונה של שושלת טאנג שבירתה צ'אנג-אן, הלוא היא העיר העתיקה של ש'י-אן. כיום חיים בש'י-אן כמה עשרות אלפי מוסלמים, רוב רובם בני מיעוט החוי. הרובע, אשר ממוקם מצפון לרחוב המערבי (Xī dàjiē, 西大街) בעיר העתיקה, מציע שוק אוכל צפוף וססגוני המלווה בשלל ניחוחות וטעמים חדשים שנובעים מהשילוב המיוחד בין התרבות הסינית למוסלמית. ברובע תמצאו גם כמובן כמה וכמה מסגדים, הוותיק, הידוע ומן הסתם גם הגדול שבהם הוא המסגד הגדול של ש'י-אן (Great Mosque of Xi’an, Xī'ān dàqīngzhēnsì, 西安大清真寺).

הגעה: ממגדל הפעמון הנמצא במרכז העיר הולכים על הרחוב המערבי לכיוון מגדל התוף (מערב), ופונים צפונה ברחוב ביי-יואן-מן (Běiyuànmén, 北院门) או רחוב ביי-גואנג-ג'י (Běiguǎngjì jiē, 北广济街) הסמוך.
מחיר כניסה: חינם.
שעות פתיחה: כל היום.


לקריאה נוספת לחצו כאן.

כ-120 קילומטר מהעיר ש'י-אן נמצא הר חואה או חואה שאן (Hua Mountain, Huà shān, 华山), אחד מחמשת ההרים הגדולים של סין, אשר בין היתר מהווה את ביתם של כמה וכמה מקדשים דאואיסטים. את ההר נהוג לחלק כיום לחמש פסגות, כשהפסגה הדרומית והגבוהה מבינן מתנשאת לגובה של כ-2,150 מטר. ההר התפרסם לאחרונה בעולם בזכות "שביל הקרשים שבשמיים" (Chángkōng zhàndào, 长空栈道), שנחשב לאחד השבילים המסוכנים בעולם, אך בימים אלה ניתן לטייל בו בבטיחות עם רתמות. ומכל מקום, אפשר להנות מההר גם בלי לעבור בשביל זה, ובנוסף ניתן להחליף את העלייה הרגלית המפרכת להר, בנסיעה ברכבל המעפיל לפסגה הצפונית או המערבית.

הגעה: ברכבת – מתחנת הרכבת הצפונית של ש'י-אן (Xī'ān běi zhàn, 西安北站) קחו רכבת לחואה שאן צפון (Huà shān běi, 华山北), משם יוצאים מיניבוסים חינמיים בצבע ירוק שמגיעים להר ובחזרה (ניתן לקחת מונית). המיניבוסים מגיעים לנקודה המרוחקת 10 דקות הליכה מהקופה הראשית. באוטובוס –  אוטובוס (22 יואן, שעתיים וחצי) תיירים מס' 1 יוצאים ב-8:00 מתחנת הרכבת של ש'י-אן (Xī'ān huǒchē zhàn, 西安火车站)  לכיוון ההר וחוזר ב-17:00. האוטובוס לא פעיל בין ינואר למרץ.
מחיר כניסה: דצמבר-פברואר: 100 יואן; מרץ-אוקטובר: 180 יואן (דמי הכניסה תקפים ליומיים)."שביל הקרשים שבשמיים": 30 יואן. רכבל לפסגה המערבית: כיוון אחד – 120-140 יואן; רכבל לפסגה הצפונית: כיוון אחד – 45-80 יואן.
שעות פתיחה: דצמבר-פברואר: 9:00-17:00; מרץ-אוקטובר: 7:00-19:00.

1. כדאי לארגן מראש אוכל ושתייה לכל היום, שכן על פסגת ההר המחירים גבוהים מאוד.
2. כשתרדו מהרכבת בחואה שאן צפון, יחכו נהגים רבים אשר ינסו למשוך אתכם למיניבוסים בתשלום. התעקשו וחפשו את המיניבוסים החינמיים.

לקריאה נוספת לחצו כאן.

גווילין ויאנגשואו

זמן מומלץ: 4-6 ימים

בצפון מזרח פרובינציית גואנגש'י (Guǎngxī, 广西) שבדרום סין שוכנת לה בנחת גווילין (Guìlín, 桂林), אחת הערים המפורסמות ביותר בסין, אשר שמה יצא למרחקים בזכות נופי גבעות הקארסט הייחודיים, הכוללים אלפי נציבי גיר המתמרים מהקרקע במראה עוצר נשימה. שעתיים דרומית לגווילין שוכנת יאנגשואו, עיירה קטנטנה ומתויירת במיוחד, המהווה בסיס למטיילים הרוצים לחוות את הנופים עוצרי הנשימה של האזור. זהו מקום מעולה לחוות את סין הכפרית, והנופים המרהיבים יכולים להעסיק אתכם פה ימים רבים.

 

אטרקציות מרכזיות:

פגודות השמש והירח (Sun Pagoda, Rì tǎ, 日塔; Moon Pagoda, Yuè tǎ, 月塔) הן שתי פגודות הידועות גם בשם הפגודות התואמות, וניצבות על מימיו של אגם הפיר (Shān hú, 杉湖) שבמרכז העיר, ומחוברות זו לזו בתעלה תת ימית שקופה. פגודת השמש היא פגודת הברונזה הגבוהה בעולם, ותשע קומותיה מתנשאות לגובה של 41 מטרים. בנוסף, מדובר באחת הפגודות היחידות בעולם שיש בתוכן מעלית. בלילה לובש האזור אווירה קסומה, כשהפגודות מוארות האחת באור צהוב וחברתה באור לבן שמשתקפים במימי האגם. מחזה זה העניק להם שם נוסף – פגודת הזהב ופגודת הכסף.

הגעה: קווי אוטובוס מס' 2, 3, 10, 11, 14, 16, 23,31 או קו תיירות מספר 1 לתחנת גשר יאנג (Yáng qiáo, 阳桥).
מחיר כניסה: 35 יואן.
שעות פתיחה: 8:00-22:30.


לקריאה נוספת לחצו כאן.

נהר הלי (Lí jiāng, 漓江) הוא נהר רחב ידיים הזורם מן ההרים שמצפון לגווילין דרך העיר עצמה וממשיך אל העיירות ש'ינגפינג ויאנגשואו. לאורך 83 הקילומטרים של הנהר בין גווילין ליאנגשואו, נשקפים משני צידי הנהר נופי גבעות הקארסט המחודדות האופייניות לאזור כולו, אשר זכו לשירי הלל בתרבות הסינית והפכו לאחד מן הנופים המפורסמים ביותר בעולם כולו. חלק זה של הנהר אף הפך עם השנים לנתיב שיט תיירותי, שמהווה את אחת האטרקציות הפופולאריות ביותר בגווילין ויאנגשואו. משך השיט בין גווילין ויאנגשואו הוא כ-4-5 שעות, אך קיימת אופציה קצרה יותר גם של שיט ברפסודות במבוק בין הכפר יאנגדי (Yángdī, 杨堤) לש'ינגפינג, האורך בין שעה לשעתיים.

הגעה: לשיט הארוך – ממזח דז'וג'יאנג (Zhújiāng mǎtou, 竹江码头) הסמוך לגווילין יוצאות סירות עם מדריכים דוברי אנגלית. ניתן להגיע למזח עם מונית ממרכז העיר גווילין, אך ברוב הסוכנויות איסוף מהמלון כלול במחיר הכרטיס לשיט. לשיט ברפסודות במבוק – מתחנת האוטובוסים של יאנגשואו יוצאים אוטובוסים ישירים למזח בכל עשרים דקות החל מ-6:40 (שעה, 15 יואן).
מחיר כניסה: לשיט הארוך – 300-500 יואן, חובה לקנות כרטיסים לפחות יום מראש!; לשיט ברפסודות במבוק –  216 יואן לבן אדם בסירה של 4, במקרה שחסרים אנשים בסירה ייתכן שיידרש תשלום נוסף.
שעות פתיחה: שיט ארוך – כל הסירות יוצאות בין 9:00-9:30; שיט ברפסודות במבוק – 8:00-18:00.

לקריאה נוספת לחצו כאן.

טראסות האורז לונגג'י (Longji Rice Terraces, Lóngjí tītián, 龙脊梯田) נמצאות במחוז לונגשנג הכפרי המשתייך לגווילין (מרחק של כ-100 קילומטר מהעיר עצמה), וחלקן נבנו כבר לפני 650 שנה. הטראסות שואבות את שמן מצורתן המדורגת, שזיכתה אותן בשם לונגג'י (מילולית: גב או שידרת הדרקון). לטראסות ולהרי הסביבה נוף מיוחד וקסום אשר משתנה בהתאם לעונות השנה – באביב הטראסות מוצפות מים (ולעיתים ערפילים מכסים את האזור), בקיץ הגבעות מוריקות, בסתיו מזהיבות ובחורף הן מתכסות מעטה שלג לבנבן. מלבד הטראסות המחוז כולו הוא מקום מעניין ביותר בזכות המגוון האתני הרחב שלו שכולל את מיעוטי דונג, מיאו, יאו (שנשותיו ידועות כ"ארוכות השיער") ודז'ואנג.

הגעה: שלושה אוטובוסים ישירים לכפר דה-דז'אי (שעתיים וחצי-שלוש, 30 יואן) יוצאים כל יום מהחניה של מלון הונג-קונג (Hong Kong Hotel, Xiāngjiāng fàndiàn, 香江饭店) הסמוך לתחנת הרכבת בגווילין (Guìlín huǒchēzhàn, 桂林火车站), אך לעיתים קשה למצוא עליהם מקום ללא הזמנה מראש דרך ההוסטלים בטראסות.
בנוסף ניתן לקחת בעלות קצת פחותה מתחנת האוטובוסים צ'ינטאן בגווילין (Qíntán qìchē zhàn, 琴潭汽车站)אוטובוס לכיוון לונגשנג (Lóngshèng, 龙胜) ולרדת בחה-פינג (Hépíng, 和平) ומשם מיניבוס לפינג-אן (Píng'ān, 平安) או לדה-דז'אי (Dàzhài, 大寨).
מחיר כניסה: 100 יואן (כולל כניסה לכפר פינג-אן של מיעוט הדז'ואנג). 20% הנחה לסטודנטים.
שעות פתיחה: 8:30-17:30. ניתן להישאר באזור הטראסות גם לאחר שעות הפתיחה, אך לא נמכרים יותר כרטיסים.


לקריאה נוספת לחצו כאן.

גבעת הירח (Moon Hill, Yùliang shān, 月亮山), הנישאת לגובה 380 מטר, בולטת בצורתה המשולשת בין הגבעות הסובבות את יאנגשואו, והיא הפכה לאחד הסמלים של האזור. במרכז הגבעה קשת טבעית עגולה, המזכירה ירח, ומזוויות שונות הירח מקבל צורה שונה – של סהר, חצי ירח או ירח מלא. ניתן להשקיף על הגבעה מרחוק ולהתרשם מצורתה, אך אפשר גם לטפס אל הקשת או לפסגת הגבעה תמורת תשלום כניסה סמלי, ולהשקיף על הנוף המהפנט של יאנגשואו – גבעות על גבי גבעות בשלל צורות וצבעים אשר הולכים ונמוגים אל תוך האופק. גבעת הירח גם התפרסמה כאחד מאתרי טיפוס ההרים הפופולאריים באזור.

הגעה: הגבעה נמצאת בסמוך לעיירה יאנגשואו, מומלץ להגיע באופניים או במונית.
מחיר כניסה: 15 יואן כניסה למתחם, 5 יואן לטיפוס.
שעות פתיחה: 7:00-18:30.


לקריאה נוספת לחצו כאן.

במאות הראשונות לספירה הייתה ש'ינגפינג (Xìngpíng, 兴评) מרכז האזור, עד שהוקמה יאנגשואו במאה ה-6, והיום היא ידועה בעיקר בשל הנוף עוצר הנשימה המקיף אותה. ש'ינגפינג ניצבת למרגלות גבעת חמשת האצבעות (Wǔzhǐ shān, 五指山), ולמרות ואולי דווקא בגלל שהיא לא נקייה ומסודרת כמו חברתה יאנגשואו, יש בה קסם וחן אותנטיים. כעשר דקות הליכה מש'ינגפינג נמצאת הנקודה בה נגלה הנוף המופיע על השטר של 20 יואן – אם תצביעו למקומיים על השטר, הם כבר יכווינו אתכם בדרך הנכונה. ש'ינגפינג גם נודעה בזכות גבעת לאו-דז'אי המפורסמת (Lǎozhài shān, 老寨山), שלאחר טיפוס קצר אחר מעייף, מתגלה ממנה אחד הנופים המרהיבים והפוטוגניים ביותר ביאנגשואו. בנוסף, במעלה הנהר נמצא כפר הדייגים (Yúcūn, 渔村), אשר נודע מן הסתם בזכות מלאכת הדיג שלו. מה שלא מובן מאליו, הוא השיטה בה משתמשים דייגי הכפר, המערבת ציפורי קורמורן – הדייגים ששטים ברפסודות על פני הנהר כורכים טבעת סביב צוואר הציפור ומשלחים אותה לדוג עבורם. הטבעת מונעת מן הציפור לבלוע את הדגים הגדולים יותר, ולכן הציפור מחזירה את הדגים הגדולים לדייג ובתמורה מקבלת דג קטן שהיא יכולה לבלוע.

הגעה: אוטובוסים לשי'נפינג יוצאים מתחנת האוטובוסים הדרומית של יאנגשואו מדי רבע שעה מהבוקר עד 18:00 (10 יואן, 45 דקות נסיעה). תחנת האוטובוסים של ש'ינגפינג נמצאת בסמוך לעיר העתיקה.
מחיר כניסה: חינם.
שעות פתיחה: כל היום.

לקריאה נוספת לחצו כאן.

חאנגדז'ואו

זמן מומלץ: 2-3 ימים

חאנגדז’ואו (Hángzhōu, 杭州), בירת פרובינציית דז'ה-ג'יאנג (Zhèjiāng, 浙江), שנמצאת לחופיה המזרחיים של סין, נמצאת פחות משעה נסיעה משאנגחאי, אך נדמה שמדובר בעולם אחר לגמרי. בקרב הסינים זוכה העיר לכינוי המחמיא "גן עדן עלי אדמות", ואחרי ביקורו בסין קבע מרקו פולו שהיא "העיר הנפלאה ביותר בעולם". האגם המערבי והגבעות הירוקות המקיפות אותו, הם שמקנים לחאנגדז’ואו את נופיה המיוחדים, והאזור כולו הוכר על ידי אונסק"ו כאתר מורשת עולמי בשל היותו מודל מוגדל של הגינון הסיני הקלאסי על כלל מאפייניו. גם מטיילים מערביים רבים כיום נשבים בקסמה של העיר חאנגדז’ואו, ומתקשים להשאיר מאחור את נופיו הפסטוראליים של האגם.

 

אטרקציות מרכזיות:

האגם המערבי (West Lake, Xīhú, 西湖) הוא האגם המפורסם ביותר בכל סין, אשר יחד עם השבילים והגנים המקיפים אותו מהווה את פסגת התפיסה ההרמונית של הגינון הסיני ואת השילוב המושלם בין הטבע לאדם על פיההאגם המערבי של חאנגדז'ואו הוא אגם מים מתוקים, שהיקפו  כ-12 ק"מ וסביבו נמצאים מרבית אתרי התיירות של העיר. כפי ששמו מגלה, הוא נמצא בקצה המערבי של העיר, והוא מהווה את מוקד המשיכה המרכזי של חאנגדז'ואו, אשר היה לאורך ההיסטוריה מקור השראה לאין ספור משוררים וציירים. בנוסף, האגם הוכר על ידי אונסק"ו כאתר מורשת עולמי בשל היותו מודל מוגדל של הגינון הסיני הקלאסי על כלל מאפייניו. מיופיו של האגם ומהאווירה המיוחדת סביבו תוכלו להנות תוך כדי צעידה, רכיבה על אופניים או שיט בסירה. 

הגעה: קחו את קו מס' 1 של הרכבת התחתית אל התחנה לונג-ש'יאנג-צ'יאו (Lóngxiáng qiáo, 龙翔桥), שנמצאת כ-400 מטרים מחלקו הצפון-מזרחי של האגם. קווי התיירים 6游, 2游 ו-10游 וכן קווים רבים נוספים מגיעים לנקודות שונות סביב האגם. 
מחיר כניסה: חינם.
שעות פתיחה: כל שעות היום.

לקריאה נוספת לחצו כאן.

פסגת פיילאי (Peak Flown From Afar, Fēilái fēng, 飞来峰) הצמודה למקדש לינגיין, היא אחד המקומות הידועים והמיוחדים ביותר בחאנגדז'ואו. מדרונותיה של פסגת פיילאי רצופים בכ-300 פסלים של בודהות המתוארכים מן המאה ה-10 למאה ה-14 לספירה ושביליה מתפתלים בין עצים בעלי שורשים שנדמה כי יש להם חיים ורצונות משל עצמם. המפורסם בפסלים החצובים בגבעה הוא פסלו של הבודהה הצוחק. אגדה מספרת על נזיר הודי בשם חוי-לי שהגיע לאזור לפני 1,600 שנים. הנזיר הופתע לראות במקום זה פסגה אשר שונה כל כך מתצורות הטבע שסביב לה ומכיוון שהזכירה לו את הפסגות ההודיות, סבר כי היא עפה למקומה מהודו ועל כן קרא לה בשמה, שפירושו המילולי – "פסגה שבאה בתעופה".

הגעה: מהאגם המערבי קחו את קו התיירים Y2 או את קו K7 לתחנת לינגיין (Língyǐn, 灵隐).
מחיר כניסה: 45 יואן.
שעות פתיחה: 7:00-18:00, אך מכירת כרטיסים עשויה להסתיים עוד לפני כן.

לקריאה נוספת לחצו כאן.

מקדש לינגיין (Lingyin Temple, Língyǐn sì,灵隐寺) או "מקדש המפלט לנשמה", הניצב ממול לפסגת פיילאי, הוא אחד המקדשים הבודהיסטים המפורסמים ביותר בסין. המקדש הוקם לראשונה לפני 1,600 שנים בתקופת שושלת ג'ין המזרחית (317-420 לספירה), על ידי נזיר הודי בשם חווי-לי, והוא משתייך לזרם הזן (או בסינית: צ'אן, Chán, 禅), המייחס חשיבות פחותה ללימוד ומדגיש על פניה את המדיטציה ושילובה בחיי היום-יום. מתחילתו היה המקדש למרכז דתי-תרבותי חשוב באזור, ועד היום הוא מקדש פעיל ונחשב לאחד המקדשים הבודהיסטים המפורסמים ביותר בסין. בשיאו, כלל המקדש בניינים והיכלים לרוב, ואף היווה בית ללא פחות מ-3,000 נזירים. לרוע המזל המקדש ספג לאורך ההיסטוריה נזקים רבים והוא נחרב ונבנה מחדש 16 פעמים מאז הקמתו. בפעם האחרונה היו אלו המשמרות האדומים של מהפכת התרבות (1966-1976) שהחריבו חלקים נרחבים מהמקדש. לאחר מכן עבר המקדש שיפוץ נרחב והיום הוא אתר תיירות שוקק חיים, המפורסם בין היתר בזכות פסלו המוזהב הענק של בודהה שאקימוני שבתחומו.

הגעה: מהאגם המערבי קחו את קו התיירים Y2 או את קו K7 לתחנת לינגיין (Língyǐn, 灵隐).
מחיר כניסה: 30 יואן.
שעות פתיחה: 7:00-18:00, אך מכירת כרטיסים עשויה להסתיים עוד לפני כן.

לקריאה נוספת לחצו כאן.

פגודת לייפנג (Leifeng Pagoda, Léifēng tǎ, 雷峰塔) נבנתה על גבעה קטנה לחופי האגם המערבי בשנת 975 לספירה אך התמוטטה ב-1924 כתוצאה ממסורת מקומית של סחיבת מספר לבנים מיסודותיה למזל טוב. הפגודה נבנתה מחדש בשנת 2000 בדמות מגדל בן 5 קומות ובעל 8 פאות, שלראשו עמוד מוזהב, וכשנכנסים אליו ניתן עוד לראות את שרידי הפגודה העתיקה. בקומה הראשונה של הפגודה תמצאו יצירה יוצאת דופן של גילוף בעץ המתארת סצנות מורכבות ביותר. כמו בעבר, גם כיום מהווה הפגודה את אחד מסימני ההיכר של האגם ושל העיר חאנגדז'ואו, ודמותה המוארת בלילה ומשתקפת על מימי האגם נראית למרחקים. אפילו אם אינכם מוצאים עניין במבנה עצמו, שווה לעלות אל הקומה העליונה של הפגודה ולו רק כדי להנות מהתצפית היפה שהיא מספקת על נופי האגם המערבי.

הגעה: קווי התיירים Y6, Y2, ו-Y10 וכן קו אוטובוס מס' 4 וקווים נוספים מגיעים לתחנת מקדש ג'ינג (Jìng sì, 净寺), הסמוכה לפגודה.
מחיר כניסה: 40 יואן.
שעות פתיחה: נובמבר-מרץ: 8:00-17:30; אפריל: 8:00-19:00; מאי-אוקטובר: 8:00-20:00.

לקריאה נוספת לחצו כאן.

פגודת ששת ההרמוניות (Six Harmonies Pagoda, Liùhé tǎ, 六和塔) נמצאת בפסגת גבעה על גדות נהר צ'יאן-טאנג הגדול החוצה את העיר חאנגדז’ואו. היא נבנתה במקור בשנת 970 לספירה בתקופת שושלת סונג הצפונית, במטרה להשרות הרמוניה ולמתן את גלי הגאות של הנהר. אך הפגודה החזיקה מעמד רק 50 שנים, נהרסה ב1121, ונבנתה מחדש ב-1165. מאוחר יותר, בשושלות מינג וצ'ינג נוספו לה מרזבים חיצוניים והיא גם שימשה כמגדלור לספינות ששטו על הנהר. חוץ מלראות את הארכיטקטורה המרשימה של הפגודה, תוכלו גם לטפס על הפגודה ולהתרשם מנוף הנהר החוצה את העיר, אשר שונה מאוד מנופי האגם המערבי.

הגעה: קווי אוטובוס 4, 287, 318, 334, 354, ועוד מגיעים לתחנת הפגודה (הנקראת על שמה).
מחיר כניסה: 30 יואן.
שעות פתיחה: חורף: 6:30-17:30; קיץ: 6:30-18:30.

סודז'ואו

זמן מומלץ: 1-2 ימים

'ונציה של המזרח' – זה השם שדבק בעיר סודז'ואו (Sūzhōu, 苏州) הפסטוראלית, בעיקר הודות לתעלות המים המפורסמות שלה. העיר נודעה בזכות האווירה הרגועה בה, בנייניה הישנים וסמטאותיה העתיקות. באופן מפתיע למדי, בעוד שהיא מהווה אורחת של כבוד בכל מגזין תיירות או ערוץ טיולים מקומי, מטיילים מערביים רבים פוסחים על סודז'ואו, ולא בצדק: יופייה של העיר וקרבתה לשאנגחאי ולחאנגדז'ואו הופכים אותה ליעד אידיאלי ליום-יומיים, והיא מושלמת למי שרוצה לברוח מהעיר הגדולה.

 

אטרקציות מרכזיות:

גן הפקיד הצנוע (Humble Administrator's Garden, Zhuō zhèng yuán, 拙政园), שנבנה לראשונה בתקופת שושלת מינג (1368-1644), הוא ללא ספק הגן הגדול והמפורסם בסודז'ואו, ואחד הגנים המפורסמים בסין כולה. הגן נבנה על ידי פקיד בגמלאות, שביקש להתנקות מהחיים הפוליטיים על ידי עבודות גינון. גודלו של הגן וכישוריו של הפקיד ביצירת גן קלאסי הביאו לגן פרסום רב בתקופה זו, הכלל בין היתר סדרת ציורים ושירים מאת חברו של הפקיד, האמן וון ג'נג-מינג. נאמר גם כי צאו ש'ואה-צ'ין, מחברו של יצירת המופת הסינית 'חלום ההיכלות האדומים', התגורר בגן בימי צעירותו והכניס את הגן ליצירתו הידועה.

הגן רחב הידיים מחולק לשלושה חלקים הכוללים אגם גדול, גשרים פסטוראליים, עשרות עצים נדירים ותצוגה של למעלה מ-700 עצי בונזאי. בקיץ תוכלו להנות כאן משלל פרחי לוטוס הצפים על פני המים. שימו לב כי מחיר הכניסה לכאן גבוה בהרבה משאר הגנים בעיר, וכי הגן עשוי להיות צפוף ביותר כתוצאה מקבוצות התיירים הסינים המאורגנות הצובאות עליו בסופי השבוע ובחגים.

הגעה: קווי אוטובוס מס' 55, 178, 202, 262, 309, 518, 529, 811, 923, 925, 游1, 游2, 游5 ו-夜2 לתחנת מוזיאון סודז'ואו (Sūzhōu bówùguān, 苏州博物馆).

מחיר כניסה: 70-90 יואן.

שעות פתיחה: 16 לנובמבר עד פברואר – 7:30-17:00; מרץ עד 15 לנובמבר – 7:30-17:30.


הגן נמצא בצמוד למוזיאון סודז'ואו ולא רחוק מגן חורשת האריה ואפשר בקלות לשלב את הביקורים בשלושתם.


לקריאה על הגנים של סודז'ואו לחצו כאן

 

רחוב פינג-ג'יאנג (Pingjiang Street, 平江路) הינו אחד הרחובות היחידים בעיר שהצליחו לשמר או בכל אופן לשחזר חלק מהקסם המיוחד לעיר. יחד עם זאת, חנויות רבות נפתחו בצד תעלת המים הזורמת לאורכו ומהוות מוקד משיכה להמוני התיירים הסינים הפוקדים אותו בשבתות ובחגים שמקשים אפילו על הליכה רציפה על מדרכותיו. למרבה המזל בצידה השני של התעלה אין חנויות כמעט בכלל, וגם לא הולכי רגל ואם אין לכם עניין בחנויות תוכלו לצעוד שם. בנוסף, אם תרדו מהרחוב לרחובות והסמטאות שמשני הצדדים תוכלו לראות שכונות מקסימות ושקטות הרבה יותר אשר מדגימות גם הן את הבנייה העתיקה וחלק מבתיהם נמצאים במצבי בלייה מתקדמים וטרם עברו שיפוץ ועל כן הם מהווים אולי עדות טובה יותר לעברה של העיר.

מחיר כניסה: חינם.

שעות פתיחה: כל היום.

הגעה: קו מס' 1 של הרכבת התחתית לתחנת 临顿路 או לתחנת 相门, משם לכו לאורך התעלה הגדולה עד שתראו את הרחוב משמאלכם או מימינכם בהתאמה. לחילופין סעו בקווי אוטובוס מס' 2, 9, 32, 40, 60, 89, 112, 146, 178, 200, 307, 518, 800, 900, 游5 או 夜2 לתחנת相门.

מוזיאון סודז'ואו (Suzhou Museum, 苏州博物馆) יושב בצמוד לגן הפקיד הצנוע המפורסם. המוזיאון אמנם לא גדול במיוחד אך הוא מציג לא מעט חפצי אמנות קלאסית מרשימים המדגימים את תרבות האזור. גם למי שאמנות אינה בראש מעיניו כדאי להגיע הנה ולו רק בשל הבניין המרתק של המוזיאון שעוצב מחדש ב-2006: הבניין עוצב על-ידי איי אם פיי, אדריכל בעל שם עולמי ובן למשפחה שמקורה בסודז'ואו. איי עיצב, בין היתר, גם את פירמידות הזכוכית של מוזיאון הלובר בפריז ואת מגדל בנק סין המפורסם של הונג קונג. בניין המוזיאון בסודז'ואו מתרגם את העקרונות של הסגנון האדריכלי שניתן לראות בבתיה של סודז'ואו, וכן את עקרונות הגינון הקלאסי שבאים לידי ביטוי בגניה לשפה בינלאומית עכשווית של אדריכלות מודרנית.

מחיר כניסה: חינם

שעות פתיחה: שלישי-ראשון, 9:00-17:00, כניסה אחרונה ב-16:00

הגעה: קווי אוטובוס מס' 55, 178, 202, 262, 309, 518, 529, 811, 923, 925, 游1, 2游, 游5 ו-2夜 לתחנת המוזיאון (苏州博物馆).

גבעת הטיגריס (Tiger Hill虎丘) ממוקמת במרחק מה ממרכז העיר, על גבעה קטנה עם היסטוריה גדולה. בתקופת האביבים והסתווים (770-476 לפנה"ס) נקבר כאן המלך חה-לו של מדינת וו, והאגדה מספרת כי שלושה ימים לאחר מכן הופיע במקום והתיישב על הקבר טיגריס לבן, ומכאן שמו של המקום. הגבעה מכוסה חורשה נעימה הנחצית ע"י שבילים סבוכים ומכילה אבנים מסותתות ועליהן קליגרפיה סינית עתיקה, מבנים רבים ומגוונים ועוד. גולת הכותרת של הגבעה היא פגודת האבן בראשה, שהפכה לאחד מהסמלים הבולטים של העיר– הפגודה היא הפגודה העתיקה ביותר באזור סודז'ואו שעוד עומדת על תילה ונבנתה כבר במאה ה-10 לספירה, אך היא מפורסמת במיוחד בגלל שהיא נוטה על צידה כמו מגדל פיזה. סו דונגפו, פקיד מפורסם בן העיר חאנגדז'ואו, אמר כי המבקר בסודז'ואו מבלי לטייל לגבעת הטיגריס סופו להתחרט על כך (到苏州不游虎丘乃憾事也), וכנראה שהסינים מאמינים לדבריו כי זהו בהחלט אתר עליה לרגל.

מחיר כניסה: 60-80 יואן

שעות פתיחה: 7:30-18:00

הגעה: קווי אוטובוס מס' 3 ו-32 לתחנת 虎丘北门 או קווי אוטובוס מס' 146, 游1 ו-游2 לתחנת 虎丘首末.

שער פאן (盘门) יושב בפינה הדרום מזרחית של התעלה המרכזית המקיפה את סודז'ואו העתיקה. על פי ההערכות נבנה השער המקורי כבר לפני 2,500 שנה – אם כי השער הנוכחי נבנה רק בסוף שושלת יואן המונגולית באמצע המאה ה-14. השער מפורסם במיוחד במורכבות הארכיטקטונית שלו שמשלבת שער יבשתי וכן שער "ימי" לסירות המגיעות בשיט על התעלה. לשער הוסיפו בשנים האחרונות חלק משוחזר של חומות העיר באורך של כ-300 מטר עליו ניתן לעלות ולצעוד לאורכו, וכיום הוא מהווה חלק מפארק מקסים שכולל גם את פגודת רויגואנג (瑞光塔). גם על הפגודה ניתן לטפס, במדרגות עץ צרות ותלולות  (זהירות על הראש!), אם כי לא עד הקומה העליונה, ובמעלה הפגודה תוכלו לקבל תצפית על הגן כולו וכן על אזורים סביב לו.

מחיר כניסה: לפארק – 20-40 יואן, לפגודה – 5 יואן

שעות פתיחה: 7:30-17:00

הגעה: קווי אוטובוס מס' 39, 47, 305, 935, 949, 游2 ו-游5 לתחנת 盘门景区北.


הפארק מקסים במיוחד בשעות הבוקר, אז עשרות סינים מגיעים כדי להתאמן בטאי-צ'י. מומלץ להגיע הנה מוקדם ולהעביר פה את הבוקר בנעימים.

 

שאנגחאי

זמן מומלץ: 3-4 ימים

כניסה לשאנגחאי (Shànghǎi, 上海) היא כניסה לעולם שכולו מטעמים, ניחוחות וצבעים. קשה להתכחש למשיכה של העיר הקוסמופוליטית, המכילה את השילוב המושלם בין מזרח למערב, ועבר לעתיד. העיר, שהיוותה את אחד השערים הימיים החשובים לסין, אחראית במידה רבה על הדימוי האקזוטי שזכתה לו סין בתחילת המאה ה-20, ומבט אחד באנשיה המסוגננים מסביר למה. ניתן להעביר בקלות מספר ימים בעיר, להסתובב בין האתרים השונים ולהנות מהרחובות ההומים ומהאופי הייחודי של העיר. 

 

אטרקציות מרכזיות:

הבונד  (The bund, Wàitān, 外滩) הוא אזור מפורסם בשאנגחאי אשר נמצא על הגדה המערבית של נהר חואנגפו החוצה את העיר, ונחשב לאחד הסמלים של העיר כבר יותר מ-100 שנה. באזור, שנמצא בלב המושבה הבינלאומית בשאנגחאי לשעבר, יש מעל 20 בניינים אשר כל אחד מהם בנוי בסגנון שונה ובהם גותי, בארוק, קלאסי, רנסנס ועוד. בלילה הבניינים היפים מוארים מבחוץ ויוצרים מראה מקסים. מלבד זאת, על שפת הנהר טיילת המשקיפה לכל אורכה על נוף הבניינים האייקוניים של אזור הסחר והפיננסים פודונג, בנוסף ניתן לעלות לגגות של בניינים שונים בבונד (בדרך כלל תמורת סכום לא מבוטל) ולקבל מהם מבט כולל של שני צדי הנהר – אחת האופציות היותר מוכרות לכך היא מגג מלון האייט שבבונד.

הגעה: קווים 2 ו-10 של הרכבת התחתית לתחנת רחוב נאנג’ינג מזרח (East Nanjing road, 南京东路), ומשם הליכה של כ-10 דקות לכיוון הנהר.
מחיר כניסה: חינם.

שעות פתיחה: כל שעות היום, אבל האורות מתחילים להיכבות סביב 22:00.


מפתה להגיע לבונד בלילה בזכות המראה המואר המהפנט שלו, אבל תצפית על פודונג חובה לעשות גם בשעות היום! לכן מומלץ  ביותר להגיע בשעות אחר הצהריים ולהסתובב באזור עד רדת החשכה.


לקריאה נוספת לחצו כאן.

רחוב נאנג’ינג (Nanjing Road, Nánjīng lù, 南京路) הוא רחוב הקניות שנחשב על ידי רבים למוביל בשאנגחאי, ואף בסין כולה. הוא מחולק לשני קטעים: האחד – רחוב נאנג’ינג מזרח, הוא מדרחוב הנמתח על פני קילומטר מהבונד עד לכיכר העם (Rénmín guǎngchǎng, 人民广场), ומאכלס חנויות מזכרות, בגדים ואוכל מכל רחבי סין והעולם; השני – רחוב נאנג’ינג מערב, יוצא מכיכר העם לכיוון מקדש ג’ינג-אן, ומהווה בית לחנויות מותגים בינלאומיות, אם כי יש לקחת בחשבון שהמחירים בהן לא שונים בהרבה מאירופה או ארה”ב. גם אם אתם לא חובבי קניות גדולים שווה להגיע לרחוב ולו רק כדי להתרשם מהאווירה הסואנת שמאפיינת מאוד את העיר ובלילה – מאורות הניאון הרבים בשלטי החנויות שמייצרים תמונה שונה לחלוטין מסין המסורתית.

הגעה: קווי 1, 2, 8 או 10 של הרכבת התחתית לתחנות כיכר העם (People’s Square, 人民广场), רחוב נאנג’ינג מזרח (East Nanjing road, 南京东路) או רחוב נאנג’ינג מערב (West Nanjing road, 南京西路).
מחיר כניסה: חינם.

שעות פתיחה: כל היום.


היזהרו מכייסים ומנוכלים למיניהם שנמצאים בשפע באזור זה של העיר!


לקריאה נוספת לחצו כאן.

הרובע הצרפתי (The Former French Concession, Qián Fǎ zūjiè, 前法租界) הוא אזור בעיר שאנגחאי שהיה בשליטה צרפתית בין 1849-1943, ולאחר מכן הועבר על ידי ממשלת וישי לידי ממשלת הבובות הפרו-יפנית שישבה בעיר נאנג’ינג. בנייני הרובע בנויים בסגנון אירופאי ובעבר היו להם וגם לרחובות הרובע שמות צרפתיים. בשל האופי הייחודי של הרובע והאווירה הרגועה ברחובותיו המוצלים הוא הפך לאחת האטרקציות התיירותיות הבולטות בעיר, אך מכיוון שמדובר באזור רחב ידיים התיירים לא משפיעים באופן ניכר על צפיפותו. ברובע אתרים רבים שניתן לבקר בהם כמו מוזיאון הועידה הראשונה של המפלגה הקומוניסטית הסינית, קתדרלת ש’ו-ג’יה-חוי (Xújiāhuì Tiānzhǔ jiāotáng, 徐家汇天主教堂), הבתים של סון יאט-סן (כתובת: 香山路7号, 20 יואן) – אבי האומה הסינית המודרנית, ג’ואו אן לאי (כתובת: Sī nánlù 73 hào, 思南路73号, חינם) – ממייסדי המפלגה הקומוניסטית הסינית וראש הממשלה הראשון של הרפובליקה העממית של סין, צ’יאנג קאי-שק (כתובת: Dōng Pínglù 9 hào, 东平路9号, חינם)  – מנהיג הרפובליקה הסינית ועוד. בנוסף שני האזורים הפופולריים ביותר לראות את בתי השה-קומן (בתים בעלי שתים-שלוש קומות ומסגרת אבן גדולה לדלת – סגנון אדריכלי מסורתי האופייני לשאנגחאי החל מהמאה ה-19), טיאן-דזה-פאנג וש’ין-טיאן-די, נמצאים באזור הרובע וכן אין ספור חנויות, מסעדות של אוכל מכל מטבחי העולם, בתי קפה ופאבים.

הגעה: מדובר באזור גדול שבתחומו תחנות מטרו רבות – קחו קו 1 של הרכבת החתחתית לתחנות רחוב חואנגפי דרום (South Huangpi road, 黄陂南路), רחוב שאאנסי מערב (South Shaanxi road, 陕西南路), רחוב חנגשאן (Hengshan road, 衡山路) או ש’ו-ג’יה-חוי (Xujiahui, 徐家汇). או קו 10 של הרכבת התחתית לתחנות ש’ין-טיאן-די (Xintiandi, 新天地), רחוב שאאנסי מערב (South Shaanxi road, 陕西南路), ספריית שאנגחאי (Shanghai Library, 上海图书馆) או אוניברסיטת ג’יאוטונג (Jiaotong University, 交通大学).
מחיר כניסה: חינם.
שעות פתיחה: כל היום.

לקריאה נוספת לחצו כאן.

גן יו (Yu Garden, Yù yuán, 豫园) הוא גן סיני קלאסי אשר נבנה במקור בתקופת שושלת מינג (1368-1644) ע”י פקיד ממשלה בשם פאן יון-דואן. הפקיד בנה את הגן על מנת לרצות את הוריו בעת זקנתם, ומכן שמו של הגן -豫 – משמעותו לרצות או לספק. הגן נחשב ליוקרתי ביותר בתקופתו בשאנגחאי, אך בין היתר היה גורם מכריע בירידת המשפחה מנכסיה ואחר כך עבר בעלות. במלחמת האופיום במאה ה-19 הוא ספג נזקים קשים, והגן שניתן לראות היום שוחזר ונפתח רק ב-1961 לקהל הרחב. בצמוד לגן נמצא השוק התוסס וההומה של גן יו ובליבו המקדש של אל העיר שאנגחאי (City God Temple, Chénghuáng miào, 城隍庙). האזור כולו מורכב מבניינים בסגנון סיני מסורתי, דבר נדיר ביותר בעיר שאנגחאי, ולכן זכה לכינויים “העיר העתיקה של שאנגחאי” ו”הצ’יינה טאון של שאנגחאי”.

הגעה: קו 10 של הרכבת התחתית לתחנת הגן (הנקראת על שמו), יציאה מס’ 1.
מחיר כניסהגן יו – אפריל-יוני וספטמבר-נובמבר – 40 יואן; יולי-אוגוסט ודצמבר-מרץ – 30 יואן.

שעות פתיחה: גן יו – 8:45-16:45. כניסה אחרונה ב-16:20. הגן סגור בימי שני (למעט חגים לאומיים).

 
בסופי שבוע (שבת-ראשון) האזור מתמלא עד אפס מקום ולכן עדיף לתכנן את הביקור בו לשאר ימות השבוע. 


לקריאה נוספת לחצו כאן.

אחרי כמעט 7 שנים של צפייה דרוכה וסיקור תקשורתי מקיף ומרוגש, נפתח בקיץ 2016 דיסנילנד שאנגחאי (Shanghai Disneyland, Shànghǎi Díshìní lèyuán,上海迪士尼乐园). כנהוג בפארקים של דיסני בעולם כולו, הפארק ממוקם בתוך אתר נופש שלם הכולל גם מלונות נושאיים, מרכז קניות ותאטרון, שמהווים יחדיו אטרקציה מושלמת למשפחות עם ילדים המבקרות בסין, וצעירים אשר גדלו על סרטי דיסני ייהנו ממנו לא פחות. הפארק עצמו בנוי משישה אזורים, ובהם פזורים מעל 30 מתקנים ואטרקציות. בכל אזור תמצאו נקודות צילום, מתחם לכרטיסים מהירים, מסעדות, דוכני אוכל ומזכרות, שירותים ומים לשתייה.

הגעה: ברכבת התחתית – קחו את קו מספר 11 לתחנה האחרונה, תחנת הפארק (Disney Resort, 迪士尼), וצאו ביציאה מס’ 1.
מחיר כניסה: מבוגר – 370 יואן, ילד – 280 יואן; בעונת השיא ובחגים: מבוגר -499 יואן,  ילד – 375 יואן.
שעות פתיחה:  שעות הפתיחה משתנות, יש לבדוק באתר הפארק את שעות הפתיחה ביום הביקור. כירטוס ובידוק ביטחוני מתחילים שעה לפני פתיחת הדלתות לכן מומלץ להגיע לפחות שעה אחת קודם כדי לחסוך זמן בתור.

לקריאה נוספת לחצו כאן.