אינטרנט ו-VPN2024-02-11T12:40:41+00:00

אינטרנט ו-VPN

(2024)

גישה לאינטרנט בסין

 

מעל 650 מיליון משתמשי אינטרנט הובילו לגישה נרחבת בכל רחבי המדינה לאינטרנט. ברוב המוחלט של בתי המלון וההוסטלים בסין יש כיום גישה בחינם לרשתות אינטרנט אלחוטית. בהוסטלים על פי רוב גם יהיו מחשב או שניים לשימוש חופשי או בתשלום סמלי, ובמלונות אחדים תוכלו אף למצוא מחשב פרטי בחדר. בבתי קפה ומסעדות רבים, בפארקים, בחלק מהרכבות המהירות ואף לעיתים ברחוב יש גם כן גישה חינמית לרשתות אינטרנט אלחוטיות, אך ייתכן שתזדקקו למספר טלפון סיני על מנת להירשם ולהיכנס. בנוסף, ברחבי סין פזורים חדרי מחשב גדולים (wǎngba, 网吧) המאפשרים התחברות לאינטרנט תמורת תשלום סמלי. מהירות הגלישה בכל האפשרויות הללו היא מרשימה בהחלט, אך כשתנסו לגלוש לאתרים שאינם סינים תגלו שהמהירות היא איטית בהרבה. 

אם אתם בשלב בו אתם כבר מתכננים טיול לסין, כנראה שהשמועה על חסימת אתרים בסין כבר התגנבה לאוזניכם. מגבלות על האינטרנט אינן תופעה חדשה בסין, וכל כמה זמן נופל עוד אתר פופולרי קורבן לחומה הווירטואלית. בעוד מטיילים מסוימים שמחים לשקט הדיגיטלי שקיבלו ורואים בו חלק מהחוויה הסינית, הרי שאחרים – כלומר מרבית המטיילים – נחרדים מהמחשבה שיהיו מנותקים מכל השירותים וכלי התקשורת המוכרים לנו.

נוכח חומרת החסימה וההשפעה הגורפת שיש לה על הרגלי הגלישה המערביים, חשוב מאוד להכיר את הגבלות האינטרנט הסיני ולעשות את הצעדים הדרושים לפני הכניסה למדינה – אחרת אתם עלולים למצוא את עצמכם ללא גישה לאימייל ולרשתות חברתיות במשך חודשים. אז אילו אתרים חסומים בסין? ואיך ניתן לעקוף את החסימה? זאת ועוד במדריך הבא.

 

בלי פייסבוק, גוגל ואינסטגרם: חסימת אתרים בסין

 

בסין פועלת מערכת הצנזורה הענפה והיעילה בעולם, וקצרה היריעה מלהסביר אותה לעומקה. בקצרה, משתמשת הממשלה בשילוב של כמה כלים לצנזורה, הכוללים חסימה של אתרים ושל מילות חיפוש, תוכנות לסריקה ומציאת תוכן שפורסם, וכן "משטרת אינטרנט", שתפקידה למצוא תכנים שהועלו ברשתות חברתיות ובבלוגים ולהורידם מהרשת.

ההשפעה המרכזית של הצנזורה האינטרנטית בסין על מטיילים מערביים הינה חסימת האתרים. רשימת האתרים החסומים בסין ממשיכה כאמור להתארך, וכוללת כרגע את גוגל (על כל תוצריו), פייסבוק, אינסטגרם, יו-טיוב, וואטסאפ, וויקיפדיה, טוויטר, פינטרסט, אתרי חדשות כמו הניו יורק טיימס, BBC, CNN ועוד רבים. כל אתרים אלו חסומים לחלוטין ולא ניתן לגשת אליהם דרך שרתים בסין – כלומר לא ניתן לעשות חיפוש בגוגל, לגשת לחשבונות ג'ימייל או להתחבר לרשתות החברתיות בזמן שהות בסין (שימו לב: החסימה לא תקפה להונג-קונג, מקאו וטאיוואן, שם יש גישה חופשית לאתרים).

 

הפתרון: שירות ויפיאן (VPN)

 

אז מה ניתן לעשות כדי לקבל גישה לאתרים אלו במהלך שהות בסין? השיטה הפשוטה והידידותיות ביותר למטיילים הינה הורדה ושימוש בשירות ויפיאן (VPN).

ויפיאן (VPN – Virtual Private Network) הינו שירות המחבר רשתות פרטיות על גבי תשתית ציבורית, ומאפשר להן להעביר מידע בצורה פרטית ומאובטחת. חברות רבות משתמשות בשירותי ויפיאן כדי להעביר מידע מאובטח בין סניפיהן, ומשתמשים פרטיים בוחרים להשתמש בהן כדי להחביא כתובות IP, לאבטח תקשורת ולעקוף חסימות אתרים.

כיום קיימות בשוק עשרות חברות המציעות שירותי ויפיאן. החברות מאפשרות למשתמשים להתחבר לשרתים בכל רחבי העולם, כך שהגלישה באינטרנט נעשת משרתים אלו ולא מהשרתים המקומיים. רוב החברות מציעות מספר תכניות הנפרסות על-פני כמה תקופות, המתחילות מכמה ימים ויכולות להגיע לשלוש שנים. רוב התכניות עולות בין 8 ל-10 דולרים לחודש, ובתכניות לטווח ארוך אפשר להגיע גם למחיר של 2-3 דולרים לחודש. בנוסף, ישנן כמה חברות המציעות את השירות בחינם, וניתן להורידן ולהשתמש בהן בחופשיות.

בחירת שירות ויפיאן בסין הוא לא עניין של מה בכך- סין עובדת באופן פעיל לחסום שירותי ויפיאן בשטחה. המערכה האחרונה התרחשה באוגוסט 2018, אז חסמה המדינה את פרוטוקול OpenVPN, שאפשר שימוש כמעט חופשי בויפיאנים. לאחר כמה שבועות של שיבושים קשים בשרתים, החברות הגדולות הצליחו לשקם את פעילותן בסין, אבל הרבה חברות ויפיאן לא עובדות בסין יותר. פשיטות כאלו קורות מדי כמה חודשים, ועל כן, אם אתם יכולים לעמוד בכך כלכלית, אנו מציעים להתקין אפילו 2 שירותי ויפיאן כדי להבטיח שתמיד יהיה לכם חיבור.

אם אתם בוחרים לנסוע לסין רק עם טלפון נייד ועושים תכנית שיחות ואינטרנט מטעם חברת מובייל ישראלית (במקום לקנות סים מקומי בסין), לא צריכה להיות לכם בעיה לגלוש באתרים חסומים. עם זאת, אם תרצו להתחבר לוויי-פיי ברחבי סין, עדיין תצטרכו ויפיאן פעיל.

 

ויפיאן בחינם או בתשלום?

 

השאלה הזו עולה רבות בקרב מטיילים, ובמיוחד בקרב תרמילאים המטיילים בסין לתקופה ארוכה. בסופו של דבר, אם יש שירות חינם – למה לא להשתמש בו? לצערנו השירותים החינמים עדיין לא מספקים חיבור יציב לאורך זמן, ובעוד למטיילים מסויימים הם מספיקים כדי להסתדר – לאחרים הם עובדים בצורה אקראית, ולעיתים לא עובדים בכלל. קשה לדעת מראש אם השירות יעבוד חלק על מכשירכם או לא, ואם תגיעו לסין ותגלו שהוא לא עובד – יהיה לכם קשה מאוד להתקין שירות אחר.

נושא אחר הוא עניין הפרטיות – מחקרים הראו שמרבית הויפיאנים החינמים משתמשים בתוכנות שעוקבות אחר התוכן של המשתמשים, אוספות מידע של המשתמשים ומוכרות אותו למפרסמים ולחברות אחרות. בכך הן עושות בדיוק את ההפך ממה שויפיאנים אמורים לעשות, וחושפות את המידע הפרטי של המשתמשים.

כך או כך, מאז הפשיטה של אוגוסט 2018 מרבית הויפיאנים החינמים לא מצליחים להתחבר לשרתים. ציינו למטה המלצה לשירות חינמי אחד שעובד לסירוגין, אך אנו ממליצים בחום להוריד שירות בתשלום.

 

איך אני מתקין ויפיאן על המחשב/ נייד שלי?

 

התקנה של ויפיאן הינה קלה למדי, והתהליך עצמו דומה להורדה והתקנה של כל תוכנה על המחשב. להלן הוראות כלליות להתקנה של ויפיאן על המחשב ועל הטלפון הנייד. לשירותים שונים יכולות להיות דרכי הורדה מעט שונות, אז מומלץ לעקוב אחר ההוראות באתר החברה.

  1. כנסו לאתר החברה, בחרו תכנית המתאימה לכם (חודש, שלושה חודשים, חצי שנה וכדומה), הזינו את האימייל שלכם ושלמו. מרבית החברות מאפשרות תשלום עם אשראי בינלאומי או פייפאל.
  2. לאחר התשלום תקבלו מייל אישור לתיבת הדואר איתה נרשמתם, ובו לינק להפעלת החשבון. לחצו על הלינק ומלאו את הפרטים הדרושים באתר.
  3. אז תפתח לכם אופציה להוריד את התוכנה למכשירכם. אם אתם משתמשים במחשב, הורידו את התוכנה, הפעילו אותה ועכבו אחר ההוראות. לאחר ההתקנה יש להזין שם משתמש (כתובת המייל איתה נרשמתם) וסיסמא (אותה הגדרתם באתר) לצורך תחילת השימוש.
  4. אם אתם משתמשים במכשיר נייד, הורידו את האפליקציה של הויפיאן דרך האתר או בחנות של גוגל/אפל. התקינו והרשמו עם פרטיכם.

מרבית השירותים מאפשרים גישה לכמה מכשירים עם חשבון אחד, כך שתוכלו להשתמש בויפיאן גם למחשב, גם לנייד וגם במכשירים נוספים שתצטרכו. חלקם מכסים עד 5-6 מכשירים, כך ש2-3 מטיילים יכולים לחלוק חשבון אחד ולחסוך כסף.

לא משנה איזה שירות אתם בוחרים – הורידו והתקינו את השירות לפני כניסה לסיןמרבית אתרי הויפיאן חסומים לגישה בסין, וללא ויפיאן מובנה – לא תוכלו לגשת אליהם.

אם אתם טסים לסין בתקופת החג הלאומי (1-7 באוקטובר), מומלץ בחום להוריד שני ויפיאנים מראש: בתקופה זו הממשלה מפילה או משבשת את רוב שירותי הויפיאן.

 

לאיזה שרתים כדאי לי להתחבר כשאני בסין?

 

חברות הויפיאן מציעות את האפשרות להתחבר למאות ואף אלפי שרתים ברחבי העולם – אך בפועל לא כולם עובדים טוב בסין. אז לאילו שרתים כדאי להתחבר במהלך השהות בסין?

ככלל אצבע, ככל שהשרת קרוב יותר למיקום המכשיר – כך מהירות הגלישה תהיה טובה יותר. לכן, כשבאים לבחור שרת ויפיאן לגלישה בסין, התחילו עם יפן, הונג-קונג וטאיוואן (אם יש) – וראו אם אחד מהם מצליח להתחבר. אם שלושתם לא עובדים, נסו שרתים הממוקמים במערב ארצות-הברית או בקנדה, ואם גם אלו לא עובדים – בדקו את אלו באירופה.

אל תבהלו אם לוקח לכם זמן בהתחלה למצוא שרת שעובד – מספיק שרת מוצלח אחד כדי לספק את הסחורה. קחו בחשבון שנפילות על שרתים – וכאמור, על חברות – הן עניין שבשגרה, ולכן גם שרת ששירת אתכם נאמנה במשך חודש יכול יום אחד להפסיק לעבוד.

דאגו תמיד להוריד את הגרסה המעודכנת ביותר לתוכנת הויפיאן שבחרם. החברות הגדולות מוציאות עדכונים שוטפים לתוכנות שנועדו, בין היתר, לעקוף את החסימות הסיניות. עדכנו את התוכנה בקביעות כדי למנוע חסימות.

 

ויפיאנים מומלצים לסין

 

כל השירותים המצויינים להלן נבדקו אישית על-ידי מערכת האתר אחרי הפשיטה של אוגוסט 2018, וממשיכים להבדק באופן תדיר. עם זאת, נפילות של שרתים יכולות לקרות בפתאומיות וללא אזהרה מראש. מומלץ להכנס לאתר החברה ולבדוק אם נרשמו עדכונים על גישה לשרתי החברה בסין לפני רכישה.

*גילוי נאות: חלק מהלינקים המובאים למטה הינם לינקים אפילייטד. כלומר, הזמנה דרכם מספקת עמלה נמוכה לאתר, המאפשרת לנו לתחזק את שרתינו ולהמשיך לתת לכם את שירותי האתר בחינם. הזמנה דרך הלינקים האלו לא עולה לכם דבר, ובמקרים מסוימים אף מאפשרת לנו להציע לכם הנחות מיוחדות. כל התכניות נפתחו לאחר בחינה מעמיקה של הויפיאנים, ולא משפיעות על ההמלצות המובאות כאן.*   

 

אסטריל ויפיאן (Astrill VPN)

 

לאחר תקופת הקורונה, נראה כי אסטריל הינו השירות הכי יציב ולפעמים אף היחיד שעובד באופן קבוע בסין ללא בעיות. השירות הוותיק של הויפיאנים אהוב מאוד על מערבים בסין, כנראה כתוצאה מממשק פשוט של כפתור הפעלה, המאפשר גלישה פשוטה, ומהירות הוידאו-סטרימינג שהשירותי הויפיאן האחרים אינם מצליחים לספק. לחברה 115 שרתים ייעודיים ב-64 מדינות, ובעוד שהשירות שלה יקר יותר מהמתחרות – היציבות והמהירות מפצים בהחלט על המחיר.

כיסוי למס' מכשירים: 5

תכניות: חודש – 30.00$; שנה – 180$(15$ לחודש); שנתיים – 300$(12.5$ לחודש)

אחריות: שבעה ימים חינם. אין החזרת כסף לאחר הקנייה.

להורדה: AstrillVPN

 

אקספרס ויפיאן (ExpressVPN)

 

עם שרתים ב-94 מדינות שונות, אקספרס ויפיאן הוא אחד הויפיאנים הפופולריים ביותר בסין, ומככב בטופ של רשימות המלצה רבות. לחברה יש שירותים מיוחדים המבטיחים אבטחת מידע ברמה הגבוהה ביותר, והממשק שלהם כולל כפתור ענק של "לפתוח / לסגור". אקספרס היא גם בין השירותים היחידים שמציעים תכנית לחצי שנה – דבר המתאים לתרמילאים המגיעים לסין לתקופה ארוכה.

כיסוי למס' מכשירים5

תכניותחודש – 12.95$; שישה חודשים – 59.95$; 15 חודשים – 99.95$. למזמינים דרך האתר: 15 חודשים ב-99.95$ (שלושה חודשים מתנה).

אחריותהבטחת כסף חזרה תוך 30 יום.

להורדהExpressVPN

 

אס

נורד ויפיאן (NordVPN)

 

עם ממשק ידידותי ושרתים יציבים, נורד ויפיאן מספק את אחד השירותים האמינים, היציבים והטובים בסין. לחברה למעלה מ-5000 שרתים ב-62 מדינות, 450 מתוכם באזור אסיה. נורד בולט בממשק החביב המצויר שלו, המציג מפה חביבה ועליה את השרתים הקרובים למיקומכם. לאחר הדלקת התוכנה תוכלו לתת לאפליקציה לחפש עבורכם את השרת האופטימלי לפי מיקומכם, או לבחור להתחבר למדינה מסוימת ואף לשרת ספציפי. גדולה נוספת של נורד ויפיאן הוא שחשבון אחד מכסה 6 מכשירים – הכמות הגדולה ביותר מבין המתחרות.

כיסוי למס' מכשירים6

תכניותחודש – 11.95$; שנה – 83.88$; שנתיים – 95.75$; שלוש שנים – 107.55$.

אחריותהבטחת כסף חזרה תוך 30 יום.

להורדהNordVPN

(נורד ויפיאן (צילום מסך

סטרונג ויפיאן (StrongVPN)

 

המתמודד הכי אנונימי מבין הרביעייה הוא גם אחד המצטיינים שבהם – סטרונג ויפיאן מספק שירות רציף, מהיר ואיכותי, בלי רעש וצלצולים. לשירות יש "רק" 650 שרתים ב-26 מדינות, אך הם מספיקים כדי להעניק חיבור מהיר ביותר. עם ממשק קלאסי ומחיר אטרקטיבי, סטרונג נותן פייט למתחריו המפורסמים.

כיסוי למס' מכשירים5

תכניותחודש – 10$; שנה – 69.99$.

אחריותהבטחת כסף חזרה תוך 30 יום.

להורדהStrongVPN

שימו לב – לאחר ההתקנה ולפני חיבור לשרתים כנסו להגדרות ולחצו על "Scramble". סגרו את האפליקציה ופתחו אותה מחדש.

(סטרונג ויפיאן (צילום מסך

וויפר ויפיאן  (VyprVPN)

 

לוויפר הייתה כניסה מלאת מהמורות לסין, ומשתמשים רבים דיווחו על קשיים בחיבור לשרתים. מאז עברו הרבה מים בנהר, ו-וויפר נחשבים לאחד השרתים הטובים והמאובטחים בסין. החברה מתהדרת בטכנולוגיית ה"זיקית" (Chameleon), שלטענתם משבשת תוכנות חוסמות ויפיאן הנפוצות בסין. לענקית האבטחה יש עוד שלל הגדרות, כולל חוסם תוכנות הרסניות ובחירת שימוש בויפיאן באפליקציות מסוימות ולא באחרות – אפשרות נוחה במיוחד למי שגולש גם באתרים סינים מקומיים. החיסרון היחידי של וויפר הוא הממשק – התוכנה והאפליקציה מעט מסורבלות, ולמרות שנדרש רק כפתור אחד להתחברות – כל האלמנטים מסביב רק מבלבלים את המשתמש הפשוט.

כיסוי למס' מכשירים5

תכניותחודש –12.95$; שנה –80$. לחברה יש תכנית זולה יותר, אך היא לא כוללת את טכנולוגיית הזיקית ולכן לא עובדת בסיןלמזמינים דרך האתר – 40% הנחה על התוכנית השנתית.

אחריותשלושה ימים ניסיון חינם. הבטחת כסף חזרה תוך 30 יום.

להורדהVyprVPN

שימו לב– לאחר ההתקנה ולפני ההתחברות הראשונה יש להיכנס להגדרות ולהדליק את מצב "זיקית". אחר-כך סגרו את האפליקציה ופתחו אותה מחדש.

(וויפר ויפיאן (צילום מסך

ואחד בחינם:

 

טורבו ויפיאן (Turbo VPN)

ויפיאן חינמי שעובד לא רע – אבל באיזה מחיר? טורבו ויפיאן, חביב המטיילים, נותן גישה ל-9 שרתים ב-8 מדינות שונות, וכוללת ממשק חמוד במיוחד של ארנב רץ. למרות כמות השרתים המעטה שניתנת בגרסה החינמית, הויפיאן מצליח להתחבר לרוב בסין ושומר על קשר רציף.

ועכשיו לבעיות: ראשית כל, השירות מיועד למכשירי מובייל בלבד; כלומר אם אתם מטיילים עם מחשב נייד, השירות לא בשבילכם. שנית, האפליקציה מלאה בפרסומות; האחרון והחשוב מכולם הוא שהשירות לא מאובטח: כיאה לשירותי ויפיאן חינמי, החברה שומרת לוגים ומידע רגיש של המשתמשים. באופן פרדוקסאלי למדי, השירות האהוב על מטיילים נוסד דווקא בסין, בה חוקי הפרטיות פרוצים יותר מהמערב. למרות ההבטחה שלהם לשמירת פרטיות, בתנאי השימוש כתוב במפורש כי החברה שומרת שלל פרטים אישיים של המשתתפים, כולל כתובות מייל והיסטוריית גלישה. למידע יש פוטנציאל לעבור למספר גורמים, ביניהם הממשלה הסינית.

תכנית ה-VIP של טורבו בתשלום מספקת שירות ללא פרסומות ומספר שרתים יותר, אך היא ממש לא משתווה לאיכות של המתחרות שלה.

כיסוי למכשירים: חינם – ללא הגבלה. תכנית בתשלום – 5

תכניותשירות מוגבל בחינם. תכניות בתשלום:  חודש – 11.99$; שנה – 35.88$. 

אחריותלשירות בתשלום יש ניסיון של 7 ימים. אין אפשרות להחזר כספי.

להורדה: TurboVPN (ניתן להוריד מהאתר ישירות או מהמכשיר. שימו לב – יש הרבה חיקויים לאפליקציה. בדקו שהלוגו המקורי מופיע לפני ההורדה). 

טורבו ויפיאן (צילום מסך)