פוליטיקה ומבנה שלטוני
בממשלת סין יש תשע מפלגות, אך בפועל היא נשלטת על ידי מפלגה יחידה, המפלגה הקומוניסטית (Communist Party of China), ששולטת בסין מאז 1949. מבנה השלטון מורכב למדי, אך ניתן לומר כי המפלגה פועלת בצורה של "דמוקרטיה ריכוזית", בה מספר ועדות שונות בגודלן ובחשיבותן המורכבות מחברי המפלגה נפגשות לדון במדיניות ולהצביע על חוקים שונים. הועדות של המפלגה הן (בסדר חשיבות עולה):
- הקונגרס הכלל-ארצי – הקונגרס מתכנס כל חמש שנים, ותפקידו בחירת ההנהגה ובחינת המדיניות. עם זאת, במציאות מתבצעות ההחלטות הגדולות מאחורי הקלעים, והקונגרס מהווה מעין מפגן סמלי של כוח ואחדות המפלגה. בקונגרס ה-18 של המפלגה, שנערך ב-2012, הוכרז על חילופי ההנהגה.
- הוועד המרכזי – מורכב מ-370 חברי המפלגה הבכירים ביותר, כולל חברי הפוליטביורו, שרים שונים, ומנכ"לים של חברות ממשלתיות. הועד מתכנס פעם או פעמיים בשנה, דן במדיניות ומכריז עליה, ומהווה הזרוע המבצעת של הקונגרס. עם זאת, כמו הקונגרס עצמו גם לו אין כוח שלטוני דה פקטו.
- פוליטביורו – 25 החברים החשובים ביותר במפלגה, כולל צמרת ההנהגה, קציני צבא בכירים, פקידי ממשל בכירים וחלק ממזכירי המפלגה ברמת הפרובינציה. הפוליטביורו מתכנס מדי חודש.
- הועדה המתמדת של הפוליטביורו – מורכב מ-7 חברי המפלגה הבכירים ביותר, כולל הנשיא וראש הממשלה. זהו הגוף העליון שמחליט על מדיניות סין, וחבריו חברים גם בכל הארגונים מתחתיו. כל חברי הועדה הם גברים, ועד היום מעולם לא הייתה אישה בועדה. הועדה נפגשת לפחות פעם בשבוע, ומגבשת החלטות ומדיניות דרך הגעה לקונצנזוס, ולא דרך החלטת רוב. הועדה מכילה חברי מפלגה מרקע שונה ועם אידיאולוגיה שונה, דבר שיוצר איזון מסוים בהחלטות המדיניות.
החל מתחילת שנות ה-90 מתחלפת הנהגת המפלגה כל עשור, וכיום שולט בה הדור החמישי הכולל את הנשיא המכהן ומפקד הצבאות העליון ש'י ג'ין-פינג (Xi Jinping) וראש הממשלה לי קה-צ'יאנג (Li Keqiang).